Kickboxning

Kickboxning kombinerar slagtekniker från boxning med sparktekniker från karate. Träningen är både intensiv och rolig, med explosiva och tempofyllda moment.

Idrotten växte fram i USA under 1970-talet när man ville skapa ett regelverk för att utövare från olika kampsporter skulle kunna mötas. Kickboxning har med tiden utvecklat en unik särart och är idag en egen idrott.

Kickboxning är en riktigt bra träningsform som ger kondition, styrka och uthållighet. Ett kickboxningspass är 75 minuter och innehåller teknikträning, sparring (ej för nybörjare), fys och mittsträning. Vi har flera olika nivåer, hela vägen från nybörjare till tävlingsgrupp.

Att tävla är helt frivilligt, det flesta tränar bara för att det är kul och för träningens egen skull. Men att tävla är spännande och inte minst utmanande och utvecklande. Man kan välja att gå matcher i såväl lättkontakt som fullkontakt i olika klasser och regelsystem. Kickboxningsmatcher i Sverige är sanktionerade och har därmed tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar en godtagbar säkerhet för de tävlande.

Kickboxningsträningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning och tävling genom anslutning till Svenska Kickboxningsförbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Nyheter - Kickboxning

  • Engagerade medlemmar efterlyses

    Nu när alla tävlingar ligger nere och verksamheten går på halvfart jobbar vi med att utveckla föreningen på lång sikt.

     

  • Terminens sista tjejsparring

    Träning lördag 16 maj för alla tjejer på centret som kör stående fighting i fortsättargrupp eller högre!

     

Instagram