• Kickboxning
 • Kickboxning kombinerar slagtekniker från boxning med sparktekniker från karate. Träningen är både intensiv och rolig, med explosiva och tempofyllda moment.

  Idrotten växte fram i USA under 1970-talet när man ville skapa ett regelverk för att utövare från olika kampsporter skulle kunna mötas. Kickboxning har med tiden utvecklat en unik särart och är idag en egen idrott.

  Kickboxning är en riktigt bra träningsform som ger kondition, styrka och uthållighet. Ett kickboxningspass är 75 minuter och innehåller teknikträning, sparring (ej för nybörjare), fys och mittsträning. Vi har flera olika nivåer, hela vägen från nybörjare till tävlingsgrupp.

  Att tävla är helt frivilligt, det flesta tränar bara för att det är kul och för träningens egen skull. Men att tävla är spännande och inte minst utmanande och utvecklande. Man kan välja att gå matcher i såväl lättkontakt som fullkontakt i olika klasser och regelsystem. Kickboxningsmatcher i Sverige är sanktionerade och har därmed tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar en godtagbar säkerhet för de tävlande.

  Som nybörjare krävs det till att börja med ingen särskild utrustning utan det räcker med t-shirt träningsbyxor och vattenflaska. Efter ett tag behöver man köpa boxhandskar, benskydd och tandskydd.

  Nedan är en video som visar hur träningen kan se ut.