Kampsporter

Thaiboxning / Muay Thai

Den thailändska nationalsporten Muay Thai är en form av boxning som inkluderar attacker med händer, fötter, knän och armbågar. Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen tämligen få och enkla tekniker som repeteras med drillar och sparring. En stil för utövare som gillar tuff träning.

Mixed Martial Arts – MMA

MMA står för Mixed Martial Arts, en kombination av tekniker och stilar som gör utövaren till en komplett fighter. Träningen täcker in alla distanser av obeväpnad kamp och är inriktat på sparring och tävling. MMA är en snabbt växande tävlingssport både för utövare och åskådare.

Brazilian Jiu-Jitsu – BJJ

Brasiliansk jiu jitsu förenar traditionell kampsport med modern fighting. Stilen premierar teknik framför styrka och fokuserar främst på kamp på marken, med olika strypningar och lås. BJJ är en av de snabbast växande kampsporterna i Sverige just nu och har blivit mycket populär på bara några år.

Taekwon-Do ITF

Taekwon-Do är en fartfylld kampsport som främst kännetecknas av sina avancerade sparktekniker. Stilen kombinerar gamla traditioner ifrån sportens hemland Korea, med en modern syn på tävling och träning. Taekwon-Do är en av världens mest populära kampsporter idag, och den stil i Sverige som har flest utövare.

Kickboxning

Kickboxning är en modern kampsport som kan utövas både för tävling och som ett sätt att hålla sig i form och utveckla sin fysik. Stilen lämpar sig bra för nya utövare och träningen är fartfylld, rolig och givande för både tjejer och killar.

Boxning

Boxning är en stående kampsport som fokuserar på slag och attacker med endast händerna från midjan och upp där man försöker besegra sin motståndare tekniskt och taktiskt.