• Taekwon-Do ITF
 • Taekwon-Do ITF

  Taekwon-Do ITF

  Taekwon-Do ITF

  Taekwon-Do ITF

  Tae Kwon-do står för Handens Fotens-Väg, vilket betyder att det är en kampsport med både slag och sparkar. Kampsporten hör till de traditionella stilarna och täcker fysisk träning såväl som mental uppbyggnad och disciplin. Det som utmärker ITF är de många sparkarna samt att man inte bara tävlar i kamp utan även i Mönster, Kross samt Specialtekniker.

  Man använder sig av graderingssystem inom Tae Kwon-Do och efter varje termin graderar man sig för att försöka erhålla ny bältesgrad som visar vilken teknisk nivå man lyckats nå upp till. Som nybörjare till första graderingsmärket kan man träna utan dräkt (gi).

  Varje träningspass är 90 minuter från nybörjare upp till avancerade (barn kör 60 minuter). Varje pass innehåller både teknikträning, sparring och fys och man tränar mycket på fysisk styrka, balans och koordination. All träning sker under kontrollerade former med säkerhet i första rummet. Det finns även en stark barn- och ungdomsverksamhet (7-11 år) på centret.

  De flesta son tränar Tae Kwon-do gör det som motionärer men det finns möjlighet till att tävla både som junior och senior. Alla Tae Kwon-do tävlingar i Sverige är sanktionerade och har därmed tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar en godtagbar säkerhet för de tävlande.

  Nedan är en video som visar hur träningen kan se ut.