Taekwon-Do, ITF

Om Klubben 

Vasa Taekwon-Do Club är en nystartad förening av erfarna instruktörer som vill erbjuda medlemmarna en bra mix av fysisk träning, tävlingsinriktad Taekwon-Do, Självförsvar samt behålla konsten i kampkonsten för att få en utvecklande träning och en härlig klubbgemenskap.

 

Om ITF Taekwon-Do

Tae Kwon-Do står för Handen Fotens-Väg vilket betyder att det är en obeväpnad kampkonst som inte bara innehåller fysisk träning utan även mental uppbyggnad och disciplin. Det som utmärker ITF-TKD är de många sparkarna samt att man tävlar inte bara i Kamp utan även i Mönster, Kross samt Specialtekniker.
Grundteknik träning ger fysisk styrka balans och koordination. Självförsvars samt sparring träningen bygger trygghet och självförtroende.
Varje termin graderar man sig för att försöka erhålla en ny bältesgrad som visar på vilken teknisk nivå man nått – detta tränar presentation inför grupp samt bemästrande av nervositet.

 

Avgifter & Utrustning

Terminsavgiften är 1995 kr och kan betalas med kort eller kontanter vid receptionen. Det går också bra att betala via autogiro. Månadsavgiften är 299 kr. För erfarna utövare som endast tränar på söndagar samt för barn och ungdomar (7-11 år) är terminsavgiften 700 kr eller 99 kr per månad via autogiro.
I avgiften ingår förutom träning även försäkring. Man tränar utan dräkt fram till första graderingen men tandskydd och hanskar är att rekommendera och behövs efter cirka halva terminen. Andra terminen kompletterar man med fotskydd och suspensoar (killar).

Nyheter - Taekwon-Do, ITF

 • Stängt på nationaldagen

  Imorgon onsdag den 6 juni är det Sveriges nationaldag. Fighter Centre är stängt och all träning är inställd. Gymmet är…

   

 • Fighter Centre och GDPR

  Vi anpassar våra rutiner och uppdaterar våra medlemsvillkor inför att den nya Dataskyddsförordningen går igenom.

   

 • Stängt på pingstdagen

  Söndag 20 maj är en röd dag. Fighter Centre är stängt och all ordinarie träning inställd. Gymmet har öppet som…

   

Instagram