Mixed Martial Arts – MMA

MMA är en kampsport som täcker tekniker från alla aspekter inom fighting. Man kombinerar stående fighting med slag och sparkar, brottning och nedtagningar, grappling samt slag på marken.

MMA är en kombination av tekniker och stilar som ger utövaren ett komplett game som täcker alla distanser och områden inom obeväpnad kampsport. MMA har funnits på centret sedan det öppnade 2001, och både tjejer och killar tränar hos oss på olika nivåer.

Ett pass är 90 minuter med nivåer från nybörjare upp till elit och aktiv tävlingsgrupp. Ett pass innefattar teknikträning, sparring och fys. MMA är tuff och krävande träning som tränar alla aspekter så som styrka, kondition och uthållighet. All träning sker under kontrollerade former med säkerhet i första rummet. För den som jobbar natt eller skift så har vi också pass på dagtid.

Alla våra MMA-medlemmar kan gå på Submission Wrestling-passen för att träna mer på brottning och grappling. Ett SW-pass är 90 minuter och sträcker sig från nybörjare till avancerad-nivå och innehåller både teknikträning samt sparring.

MMA kan man träna både som motionär men vi har många tävlande varav flera på elitnivå. Som MMA-utövare kan man välja att tävla både i submission wrestling (No-gi) eller i MMA. MMA-matcher i Sverige är sanktionerade och har därmer tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar godtagbar säkerhet för de tävlande.

MMA-träningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning och tävling genom anslutning till Svenska MMA förbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Nyheter - Mixed Martial Arts – MMA

  • Träning hemma

    För den som vill stanna hemma så kommer här förslag och resurser för träning hemma.

     

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.