Mixed Martial Arts – MMA

MMA är en kampsport som täcker tekniker från alla aspekter inom fighting. Man kombinerar stående fighting med slag och sparkar, brottning och nedtagningar, grappling samt slag på marken.

MMA är en kombination av tekniker och stilar som ger utövaren ett komplett game som täcker alla distanser och områden inom obeväpnad kampsport. MMA har funnits på centret sedan det öppnade 2001, och både tjejer och killar tränar hos oss på olika nivåer.

Ett pass är 90 minuter med nivåer från nybörjare upp till elit och aktiv tävlingsgrupp. Ett pass innefattar teknikträning, sparring och fys. MMA är tuff och krävande träning som tränar alla aspekter så som styrka, kondition och uthållighet. All träning sker under kontrollerade former med säkerhet i första rummet. För den som jobbar natt eller skift så har vi också pass på dagtid.

Alla våra MMA-medlemmar kan gå på Submission Wrestling-passen för att träna mer på brottning och grappling. Ett SW-pass är 90 minuter och sträcker sig från nybörjare till avancerad-nivå och innehåller både teknikträning samt sparring.

MMA kan man träna både som motionär men vi har många tävlande varav flera på elitnivå. Som MMA-utövare kan man välja att tävla både i submission wrestling (No-gi) eller i MMA. MMA-matcher i Sverige är sanktionerade och har därmer tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar godtagbar säkerhet för de tävlande.

MMA-träningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning och tävling genom anslutning till Svenska MMA förbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Nedan är en video som visar hur träningen kan se ut. Vi hoppas att man har möjlighet att bilda sig en uppfattning på detta sätt nu när vi tyvärr inte kan erbjuda provträning.

Nyheter - Mixed Martial Arts – MMA

  • Årsmötet 2023

    Den 26 februari hölls Fighter Centre IF:s årsmöte och nu finns protokollet på hemsidan.