Boxning

Boxning är en stående kampsport som fokuserar på slag och attacker med endast händerna från midjan och upp där man försöker besegra sin motståndare tekniskt och taktiskt.

Boxning är en kampsport som tränar styrka, snabbhet och reflexer (tajming och känsla), uthållighet, taktik och vilja. Boxning brukar anses ha sitt ursprung i antika Grekland, men knytnävskamp har förekommit i en mängd kulturer runt om i världen. Den moderna boxningen föddes när de så kallade Queensberryreglerna utformades 1867. Reglerna har justerats i vissa avseenden sedan dess men är i stora drag desamma i nutid. År 1904 blev boxning en olympisk sport.

Ett boxningspass är 90 minuter och innehåller både teknikträning såväl som sparring och fysträning. Träningen är tuff och krävande men all träning sker under kontrollerade former med säkerhet i första rummet. Både tjejer och killar tränar boxning på centret, och vissa kombinerar boxningen med andra kampsportsstilar.

De flesta som tränar boxning gör det som motionärer men det finns möjlighet att tävla i boxning både som junior och senior. Boxningsmatcher i Sverige är sanktionerade och har därmed tillstånd enligt kampsportslagen som garanterar en godtagbar säkerhet för de tävlande.

Boxningen på centret bedrivs av Fighter Centre IF. Alla medlemmar är försäkrade under träning och tävling genom anslutning till Svenska Boxningsförbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Det är en rutinerad trio som har hand om boxningen på Fighter Centre:

Hamza Barka som representerat Sverige i flera landskamper, byggde upp ett imponerande record på 51-9 som amatör innan han satsade på en proffskarriär där han nu har 2-0-1.

Sam Rahimi har ett starkt record på 23-0-4.

Otman Boujrad är kanske mer känd som thai/kickboxare (runt 65 matcher och 50 vinster) med Silver på SM och Brons på VM i Muay Thai 2014 i bagaget. Men han har ett grymt boxningsrecord på 27-0 och var svensk mästare 2012.

Från vänster: Hamza Barka, Sam Rahimi och Otman Boujrad

 

Nyheter - Boxning

  • Morgonpass i thaiboxning

    Från och med den 18 februari kör vi igång morgonpass i thaiboxning på tisdagar och fredagar 07:00.