Boxning

Boxning är en kampsport där man tävlar i styrka, snabbhet, reflexer (tajming och känsla), uthållighet, taktik och vilja. Man använder endast händerna för att attackera med slagtekniker från midjan och upp. Boxning brukar anses ha sitt ursprung i det antika Grekland, även om knytnävskamp förekommit i en mängd kulturer runt om i världen.

Den moderna boxningen föddes när de så kallade Queensberryreglerna utformades år 1867. Reglerna har justerats i vissa avseenden sedan dess (till exempel boxning med handskar) men är i stora drag desamma i nutid. År 1904 blev boxning olympisk sport.

Det är en rutinerad trio som har hand om boxningen på Fighter Centre:

Hamza Barka (till vänster) som representerat Sverige i flera landskamper, byggde upp ett imponerande record på 51-9 som amatör innan han satsade på en proffskarriär där han nu har 2-0-1.

Sam Rahimi (i mitten) har ett starkt record på 23-0-4.

Otman Boujrad (till höger) är kanske mer känd som thai/kickboxare (runt 65 matcher och 50 vinster) med Silver på SM och Brons på VM i Muay Thai 2014 i bagaget. Men han har ett grymt boxningsrecord på 27-0 och var svensk mästare 2012.

Nyheter - Boxning

 • Boxning på Fighter Centre!

  Från och med augusti kör Hamza Barka, Sam Rahimi och Otman Boujrad igång boxningsträning på Fighter Centre.

   

 • Foto: Martin Wallén FMT Open 37

  Resultat FMT Open 37

  Lördag 8e juni hölls FMT Open 37 på Fighter Centre! Tävlingen bestod av 18 st thaiboxningsmatcher totalt varav 10 st…

   

 • Fightcard FMT Open 37

  På lördag är det dax för den trettiosjunde upplagan av FMT Open! Nu är fightcardet för helgens tävling klart! Info…