• Brazilian Jiu-Jitsu – BJJ
 • Brazilian Jiu-Jitsu - BJJ

  Brazilian Jiu-Jitsu - BJJ

  Brazilian Jiu-Jitsu - BJJ

  Brazilian Jiu-Jitsu - BJJ

  Brazilian Jiu-Jitsu - BJJ

  Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) är en grappling/brottnings-idrott som utförs i dräkt, även kallad gi. Idrotten utgår från hur man kontrollerar sin motståndare på marken med dominanta positioner och hur man själv tar sig ur en dålig position. Man lär sig strategier för att ta ner fighten på marken samt hur man tvingar sin motståndare att ge upp (submissions). Man kan även köra utan dräkt, man kallar det då ofta för submission wrestling eller NoGi.

  BJJ tränar aspekter så som styrka, kondition och rörlighet och sker under kontrollerade former med säkerheten i första rummet. I BJJ använder man sig av ett graderingssystem som går från vitt bälte för nybörjare till svart bälte och man tränar i dräkt (gi). Träningen leds av August Wallén som är ett svartbälte av andra graden

  Ett vanligt pass är 90 minuter från nybörjare upp till avancerade och elit-satsande och innehåller teknikträning, sparring och fys. Alla våra BJJ-utövare kan och uppmuntras gå på våra Submission Wrestling (No-gi) pass.

  Vi erbjuder även barn- & ungdomsträning med ett eget graderingssystem för att uppmuntra och peppa barnen att träna och bli bättre. Vår barn- och ungdomsträning fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö

  Bjj kan man träna som motionär men vi har också en aktiv tävlingskultur med flera duktiga utövare som deltar på tävlingar ända upp till SM-nivå och andra mästerskap.

  Nedan är en video som visar hur träningen kan se ut.