brooklyn

Fighter Centre Yoga

Om yoga

Yoga är en över 5000 år gammal filosofi från Indien om att skapa träning för hela människan. Att börja inifrån genom att träna den psykiska delen, du finner en mer positiv känsla i tillvaron, motverkar och förebygger stress, ångest, sömnsvårigheter, depressioner m.m.  Den fysiska delen– att bygga upp smidighet, balans, flexibilitet och styrka. Ordet Yoga kommer från en gammal indisk skrift – Sanskrit – och betyder Union. Förening – mellan kropp och själ.

Pris

399 kr i månaden med autogiro för tre pass per vecka (ca 32 kr per pass). För den som redan tränar på Fighter Centre kostar det 299 kr (ca 24 kr per pass).

Om vår instruktör

Jag heter Rosanna Heinander och är 26 år gammal, bor och trivs i Göteborg. Fick upp ögonen för yoga när jag läste omvårdnadslinjen med inriktning friskvård/hälsa. Senare testade jag thaiboxning på Fighter Centre. Det var den absolut roligaste träningen jag provat, vilka instruktörer! Blev som frälst efter första lektionen och signade upp direkt. Efter en skada började jag sedan regelbundet med yoga. Allt eftersom började jag känna av andra positiva effekter, både på och utanför yogamattan. Inte nog med att jag blev vigare, starkare och fick bättre balans – jag blev lyckligare, lugnare och mer trygg i mig själv. Jag bestämde mig för att utbilda mig till yoga-instruktör och tog examen på MediYoga institutet här i Göteborg 2014.

Mediyoga & Hathayoga

Yogan på Fighter Centre är en kombination av Mediyoga och Hathayoga i en mix av styrka, stretch och balans. Passet avslutar med savasana – avslappning. Mediyoga betyder Medicinsk yoga och är en svenskframtagen form av Kundaliniyoga. Övningarna har testats i forskning på Karolinska sjukhuset och Danderyds sjukhus och har gett mycket positiva resultat på rygg & höftbesvär, sömnproblem, utbrändhet m.m. Mediyoga kan du nuförtiden hitta på flera vårdcentraler och sjukhus runtom i landet. HathaYoga är en statisk yogaform med klassiska yogapositioner som många känner igen. Nedåtgående hunden, krigaren och kobran kanske du känner till. Vi stannar i varje position i ca 30 sek.

Yoga på Fighter Centre

Yogan på Fighter Centre drog igång hösten 2015 med morgonpass en gång i veckan. På grund av det stora intresset så kör vi från och med hösten 2016 igång yogapass även på kvällstid. Det finns flera olika grupper och tider att välja mellan och ett morgonpass på lördagar ingår.

Rosanna berättar mer

I dagens samhälle är vi ständigt uppkopplade och får mindre och mindre tid till att bara vara. Yogan hjälper oss att hitta tillbaka till oss själva, att känna att det är viktigt att prioritera vår hälsa och vårt inre. Att möta allt som händer, i en naturlig takt och att tänka och handla med kärlek.

Att praktisera Yoga kan innebära allt från att träna smidighet och styrka, till att finna inre balans och motverka stress. På FC-Yoga tar vi det bästa av två världar – den fysiskt aktiva Hatha Vinyasa-yogan för att få ”leka” och utmana sina rädslor på mattan samtidigt som vi bygger starka muskler, slitstarka leder och bättre balans – och den lugna Medicinska Yogan (Som du kan finna på sjukhus i Sverige idag) med alla dess djupgående övningar för höfter, rygg m.m. och kraftfulla andningsövningar som verkar utrensande av gifter och slaggprodukter.

När du börjar på FC-Yoga så börjar du från början. Vi lär känna vår kropp mjukt och försiktigt, yoga handlar om att närma sig sig själv, släppa prestationstankar och tävlan. Även fast yogapass är något vi gör tillsammans – så är det en övning man gör för sig själv. All fokus under passet går till din kropp, ditt andetag, dina tankar, samtidigt som vi känner av energierna i rummet, att vi är många som gör något fint tillsammans. Långsamt lägger vi till nya positioner, tempot anpassas efter hela gruppen, men övningarna finns i olika svårighetsgrader så du ändå kan testa dig fram själv om du vill. Varje vecka har vi VECKANS ORD för att parallellt lära oss teori, som yogatermer t.ex. som NAMASTE som betyder ”Ljuset inom mig bugar för ljuset inom dig” eller ASANA som betyder kroppsställning, eller t.ex. ett namn på en position fast på Sanskrit (över 5000 år gammal skrift vars ord ofta används i yoga) som TADASANA som betyder ”Berget”.


Gör en intresseanmälan


Instagram

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.