Frågor & Svar

Nedan följer information kring våra vanligaste frågor och svar. Saknar du information i listan är du välkommen att kontakta oss för komplettering.

Vart hittar man era medlemsvillkor?

Medlemsvillkoren finner du här, medlemsvillkor.

Varför får jag inga informationsmail?

Vi sköter väldigt mycket av vår medlemskontakt via e-post och det är viktigt att du verkligen får dem. Om du inte får regelbunden information av oss, eller om du har gjort en intresseanmälan men inte fått svar, kan det bero något av följande:

 

– Vi har en felaktig eller inaktuell e-post adress. Skicka oss gärna din aktuella/korrekta e-post adress så att vi kan uppdatera i vårt register (info@fightercentre.com).

 

– Våra mail fastnar i ditt spamfilter. Ta gärna en titt i ditt spamfilter och lägg till såväl info@fightercentre.com som autogiro@fightercentre.com på listan över godkända avsändare.

Vad händer om vi inte kommer överens?

Det är mycket sällan det uppstår problem. Och om det ändå skulle göra det så löser vi det nästan alltid gemensamt. Om det trots allt skulle vara så att vi inte skulle komma överens så hänvisar vi till ARN (allmänna reklamationsnämnden). En anledning till detta är att det är en utomstående neutral part som kan göra en rättvis bedömning. En annan anledning är att vi vill att alla medlemmar skall behandlas lika så att inget godtycke uppstår. Därför ser vi ARN som en bra instans för de få gånger det inte finns en självklar lösning. Vi följer alltid ARNs rekommendation.

Mellan vilka tider har man tillgång till gymmet?

Gymmet har öppet mellan 05-23.

Medlemskap till gymmet tecknas separat.

Hur gör jag för att börja träna på gymmet?

Du tecknar gymkort genom att göra en intresseanmälan för det: https://www.fightercentre.com/borja-trana/

Godkänn sedan avtalet på länken som skickas till dig via mail.

Tränar du någon kampsport på Fighter Centre så är avgiften 199 kr/mån. För övriga kostar det 299 kr/mån.

Hur går jag till väga för att få ett friskvårdskvitto?

För att få ett friskvårdskvitto skickar du ett mail till info@fightercentre.com och uppger namn, vilken sport du tränar samt vilken period du vill att kvittot ska avse.

Kan jag frysa mitt autogiro?

Enligt autogiroavtalet gäller följande vid frysning;
Om du på grund av särskilda omständigheter inte kan utnyttja ditt medlemskap under en viss tid kan du frysa det kostnadsfritt mot intyg. Frysning görs i minst en (1) månad och max 12 månader och kan göras en gång per år. Frysning kan ske t.ex vid skada/sjukdom (läkarintyg/utlåtelse av sjukgymnast), graviditet (inget intyg krävs), resa (kopia av biljett) eller jobb på annan ort (intyg från företag). Man ansöker om frysning via mail till autogiro@fightercentre.com

Om du vill hellre köra rehab på vårt gym, skriv till info@fightercentre.com så hjälper vi dig. Obs! Detta gäller för långvariga skador som kräver minst en (1) månads rehabiliteringstid.

Varför har jag fått en faktura?

Att du har tagit emot en faktura beror oftast på att de inte har kunnat genomföra en dragning från kontot du har uppgett när du tecknade autogirot. Detta kan exempelvis bero på att du saknade täckning på kontot när dragningen skulle ske eller att du har sagt upp ditt medgivande för dragningar hos din bank. För frågor angående fakturor hänvisar vi er till autogiro@fightercentre.com.

Varför görs dragningar även under sommaruppehållet?

Om man betalar med autogiro så är terminsavgifterna utslagna på hela året, dvs ett mindre belopp dras varje månad hela året (12 dragningar). Alternativet hade varit att ett högre belopp hade dragits färre gånger (tex 10 dragningar). Det hade lett till avsevärt mycket större (och därmed kostsammare/dyrare) administration samt att det hade varit omständligare för den enskilde medlemmen när det ibland dras ett större belopp och ibland inget alls.

Hur avslutar jag mitt autogiroavtal?

För att ett autogiro skall avslutas måste Fighter Centre ha skriftligt underlag. Säg upp ditt avtal via mail till: autogiro@fightercentre.com. Obs! Det är betalaren som skall säga upp avtalet och ange vilken tjänst det avser, sitt namn, personnummer samt eventuell tränandes namn och personnummer.

Observera att det är sex (6) månaders bindningstid och två (2) månaders uppsägningstid enligt avtal. För uppsägningar som kommer till oss senast den 24:e dagen i månaden, räknar vi med innevarande månadens debitering i uppsägningstiden. För uppsägningar som tas emot efter den 24:e dagen i månaden, tillämpar vi uppsägningstiden från och med debiteringen nästkommande månad.

Hur tecknar jag ett autogiro?

Man tecknar autogiro digitalt. I svarsmailet på din intresseanmälan finns det en länk där du kan teckna autogiroavtal digitalt. För att avtalet skall tas emot måste det vara komplett ifyllt, signerat med Bank ID samt att den som står som betalare på autogirot måste vara myndig.

Om du saknar länken, skriv till oss på info@fightercentre.com.

Vilka betalningssätt erbjuder Fighter Centre?

Från och med januari 2020 har vi endast autogiro som betalningsmetod för träningsavgifter. Undantag kan göras för utländska medborgare som ej har svenskt konto.

Vi blir dessutom helt kontantfria från årsskiftet. Massage, drickor, mm kan fortsättningsvis betalas med kort.

Bankgirobetalningar, faktura och friskvårdskuponger accepteras inte som betalningssätt på Fighter Centre.

Behöver jag anmäla frånvaro?

Man behöver inte anmäla kortare frånvaro pga förkylning etc.

Hur gör jag för att börja träna på Fighter Centre?

Gå in under fliken ”Intresseanmälan” och gör en intresseanmälan. När du har gjort det kommer du att få ett svarsmail med mer information kring exempelvis gruppval samt en länk där du kan teckna autogiroavtal digitalt.

Var vänder jag mig i försäkringsfrågor om jag skadar mig under träning?


Tränande är i allmänhet försäkrade under träning genom sin förenings medlemskap i Riksidrottsförbundet. Detta ingår i medlemsavgiften. Fighter Centre IF är ansluten till Budo och Kampsportsförbundet, information finner du på följande länk; https://www.budokampsport.se/klubb/forsakring/

Har ni förvaringsskåp?

Vi tillhandahåller en begränsad mängd skåp för uthyrning. Skicka ett mail till info@fightercentre.com för att bli uppsatt på kölistan så hör vi av oss när vi har ett skåp tillgängligt.

Var återfinns kvarglömd utrustning?

Kvarglömd utrustning läggs i tunnorna avsedda för kvarglömda saker i omklädningsrummen.

När bör jag som nybörjare köpa utrustning?

Instruktörerna i respektive sport informerar när inköp av utrustning bör göras. Detta brukar generellt ske cirka en månad in på terminen.  Har du frågor kring vad du behöver för utrustning – vänd dig till dina instruktörer.

Var kan jag köpa utrustning?

Butiken POUND 4 POUND finns i nära anslutning till Fighter Centre. Besök deras hemsida för öppettider: https://pound4pound.se/

Vart vänder jag mig om jag vill flytta upp en nivå (exempelvis nybörjare > fortsättare)?

Du pratar med din instruktör som beslutar och informerar receptionen om att ett byte skall ske.

Kan man byta grupp?


Det går bra att byta grupp på samma nivå i mån av plats. Detta gör man i receptionen alternativt skickar ett mail till föreningen man tillhör.

Får man träna i flera grupper samtidigt?

Nej, det är inte tillåtet att hoppa mellan olika grupper.

Vilka tider tränar jag?

Man väljer den grupp som passar en bäst tidsmässigt och man tränar sedan på den gruppens fasta dagar och tider. Exempelvis; Nybörjare 1 i thaiboxning – måndag och onsdag 16:45-18:00.

Vad behöver jag ha med första träningspasset?

Första träningspasset behöver du träningskläder och vattenflaska. All träning bedrivs barfota. Tillfällig ändring

När har de olika sporterna intag i nybörjargrupperna?


Alla sporter på Fighter Centre har nybörjarintag i slutet av augusti för höstterminen samt i slutet av januari för vårterminen. Under nybörjarintaget kan man komma på provträning en gång kostnadsfritt per idrott. Gör en intresseanmälan på hemsidan för mer information. Tillfällig ändring

Har ni någon åldersgräns?

För att träna i de ordinarie grupperna är det en åldersgräns på 15 år. Vi erbjuder Barn & Ungdomsträning i Brasiliansk Jiujitsu (10-14 år), thaiboxning (10-14 år) samt taekwondo (7-11 år).

Vilka sporter erbjuder Fighter Centre?

Under fliken Kampsporter finns en lista med videos och beskrivningar av de kampsporter Fighter Centre och anslutna föreningar erbjuder.