Guld, silver och brons på SM i kickboxning 2024

Malin Gustafsson är svensk mästare 2024, Clara Nilsson vann SM-silver och Malusi Sjögren SM-brons.

I helgen var vi ett gäng iväg till Stockholm för SM i kickboxning.

Clara Nilsson, -65kg kick light, är först ut av våra fighters och börjar med semifinal. Väldigt fin insats efter en lite nervig uppladdning. Men jävlar anammat kom fram och Clara satte knivskarpa pushkicks och fintade in lowkick efter lowkick. Som grädden på moset smög Clara även in huvudsparkar och en snurrspark.  Stabil vinst med 3-0 och SM final nästa.

I finalen möter en taggad Clara något tyngre motståndare från Fightzone Skåne. Det är en tajt och jämn match. Clara sätter många lowkicks och motståndet svarar med pushkicks och boxning. Det slutar tyvärr i 3-0 till motståndet men det var med små marginaler och Clara är redan taggad på revansch! Clara får med sig ett silver hem! 

Näst på tur är Marcus Larsson, -75kg K1. Han möter en tuff stockholmare i sin sm match. Första ronden var mycket jämn, men Marcus tog ett knä i levern som påverkade.
Rond 2 kliver motståndet fram och får in en del knä och har mycket kraft i sina tekniker. Rond 3 är Marcus rond och han hittar in i luckor mot huvudet och sätter in fin boxning. Dessvärre förlust för Marcus och vi laddar nu om för match om 3e pris. 

Bronsmatchen är mot Brandon från Ironman Göteborg och det är ett krig! Marcus gör en mycket fin match och sätter flera knän och har knivskarp boxning. Även ett knä rakt upp i motståndets näsa slinker in! Tyvärr får han ett poängavdrag i slutsekundrarna för fasthållning och förlorar där med matchen.
Bra kämpat av Marcus i sin nya viktklass och bounce right back! 👊🏼

Sist ut under dagen är Malusi Sjögren, -86kg Low Kick. Ronden börjar med att motståndaren slår hårda tekniker från start men de mesta blockas i Malusis guard och han behåller lugnet. Det slogs och sparkas hårt från båda hållen och det är en jämn match. 

Tyvärr lyckas en svingande överhand gå igenom och med uppföljning av slag blir det en räkning för Malusi, men man ser att han återhämtar sig snabbt och är tillbaka i matchen direkt. I sista ronden gasar motståndet in i det sista och svingar för fullt, men Malusi låter sig inte rubbas även mot ett regn av slag.
Det räcker tyvärr inte hela vägen och det blir 3-0 till motståndaren och ett brons med sig hem för Malusi 🥉

Malin Gustafsson är vår sista fighter och går kvällsgala i -65kg K1.
Finalerna går i A-klass (utan skydd) och trots det är Malins första är det pang på från början.

Det är en tuff Stockholms-fighter Malin möter, men hon sätter fina pushkicks och kommer in med bra boxning. Hon får även in en spinning backfist i slutet av rond 1 som skakar motståndet.
Kriget fortsätter vidare i rond 2 och i rond 3 börjar motståndet knappa in. Malin står pall och kammar hem ett SM guld! 🥇

Stort tack till gänget som var uppe och hjälpte till. Sarah Schmidt som vår eminenta poängdomare, Adam, Linnea, Najib och Anna som värmde och coachade fighters.

Vi är ett team och det vi gör, det gör vi tillsammans!

Marcus, Malusi, Anna, Malin, Najib, Adam, Linnea och Clara (poängdomare Sarah saknas på bild)
Malin tar SM guld
Malin redo för SM final
Clara kammar hem ett silver sitt första SM
Vinst Clara i semifinalen
Marcus och Brandon väntar på resultat i match om 3e pris
Malusi väntar spänt på resultat i semifinal