Resultat Rookie Rumble 2024

Fyra fighters från Fighter Centre gick i helgen nybörjartävling i kickboxning.

I helgen gick Rookie Rumble av stapeln i Göteborg. Rookie Rumble är årets största nybörjartävling och FC Phoenix hade med sig fyra fighters: Fredrik Klasson, Salma Chihani, Carl Hammare och Jimmy Aronsson. 

Salma kör vår första match för dagen. Möter ett tekniskt duktigt motstånd som rör sig mycket, men redan i första ronden tar Salma dominans. Cirkulerar fint ut vid press och kommer sedan in med slag och fin-fina lowkicks. Efter en jämn match mellan två duktiga fighters står Salma som segrare med 2-1. Nästa match för Salma blir nr 16
Salma går sin andra match mot ett duktigt motstånd. Motståndet är mycket drivande framåt och Salma cirkulerar och kontrar till en början med fina tekniker, både sparkar och slag. Tyvärr är motståndet för drivande och tillslut får Salma det svårt att hålla guarden och svara. Ringdomaren väljer att avbryta matchen i rond två.
Men silver till Salma i viktklassen med en riktigt bra match och en som tyvärr blev för svår, vi tar med oss dagen som viktig erfarenhet och växer från detta 

Jimmy går in som vår andra fighter på dagens tävling och gör sin debut i tävlingssammanhang. Möter en jämnlång ettrig motståndare men Jimmy håller bra distans och contra fint. Många fina lowkicks och pushkicks från Jimmy och en och annan rullning senare står han som vinnare med skolklara 3-0. Jimmy är vidare till semi-final i match nr 19.
Jimmy rivstartar sin andra match och har ett tufft driv mot sin motståndare och lägger många härliga lowkicks. Tyvärr får motståndaren in en fin huvudspark som tar och vi väljer att avbryta matchen (AB). Jimmy mår bra, läkaren gav grönt ljus för fortsatt tävlande under dagen och nästa match nr 28 är match om 3e pris.
Motståndaren har lämnat wo för den matchen och där med blir det ett brons för Jimmy.

Carl kör sin debut i -79kg kick-light och möter en lika taggad motståndare och bjuder på en match med högt tempo rakt igenom.  Bara två ronder men Carl visar utsökt teknik på att låta motståndaren missa och komma tillbaka med kontringar. Det blir lite grötigt då och då och Carl råkar fånga en av motståndarnas spark och få poängavdrag i andra ronden.
Båda fighterna kämpar på ändå in i slutet men med poängavdraget blir det tyvärr förlust med 3-0. Efter kontroll av poängkorten såg vi att hade det inte varit för poängavdraget hade det blivit vinst för Carl. Efter avdraget var Carls poängkort: 12-13, 7-7, 0-1, (Poängavdrag ger minus 3 träffar). 

Fantastisk K1 debut av FredrikHan mötte ett stenhårt motstånd som började matchen med svinhårda slag som satte tonen i resten av matchen. Fredrik fattar snabbt galoppen och svarar med minst lika hårda slag och sparkar. Många fina knän, var av flera mot ansiktet, och tajt fin gard utav Fredrik. Det är en skithård match rakt igenom från båda håll och slutar tyvärr med förlust 3-0.

 

Mycket fin insats idag och vi ser fram emot vad som kommer i framtiden. 

Coacher, sekonder och poängdomare på plats var:
Malin Gustafsson, Anna Johansson, Adam Björkquist, Malusi Sjögren, Clara Nilsson, Sara Schmidt och Camilla Megumi Hensenius.