4 medaljer på Thaiboxnings SM 2024

Guld till Najib, silver till Hassan och Janet samt brons till Alexander!

Bra jobbat allesammans! Alla gjorde fantastiska insatser i konkurrenskraftiga viktklasser.
Sammanfattning från SM av Sam Ghoroghi:

Alexander Glemme (-81kg) gör comeback efter 7.5 år och gör en snygg första match och vinner, går vidare till semifinalen gör en grym jämn match mot fjolårets vinnare men tyvärr räckte det inte denna gången. Bronsmedalj till Alexander. Welcome back !

Janet Kling (-57kg) kör över sin första motståndare och får in sparkar som hon verkligen jobbat på att försöka få in mer i sina matcher. Semifinal och det är en snabb motståndare, men Janet spelar sina kort rätt och använder sin styrka, och tar hem vinsten i relativt jämn match. Final och hon möter Livia i år igen. Livia är rutinerad, och kändes som Livia fick diktera tempo distans och dueller. I rond 4a hände något och Janet tvinga Livia att dansa Janets dans och den ronden vann Janet men det var lite för sent denna gången. Bra kämpat Janet! Nästa gång är det Janets dans som Livia ska dansa till . Grattis till silvret!

Hassan Amiris (-63,5kg) första match var bra och snygg mot en längre motståndare. Ingen tvekan att Hassan tog hem en säker vinst. Semifinalen blev WO och Hassan är i final! Kenny Hong, rutinerad fighter som vunnit SM i 67kg klassen tidigare, går ner i vikt i år och vill vinna två viktklasser, men det står en stabil Hassan framför som vinner tydligt rond 1 – 2, rond 3 mer jämn men enligt mitt tycke träffar Hassan de mer betydelsefulla träffarna. Kenny känns lite frustrerad och får inte in något riktigt cleant men är kanske personen som ser mest aktiv ut i rond 4 och 5. 2- 1 till Kenny Hong vilket jag inte riktigt håller med om men men bra jobbat Hassan nästa gång är guldet ditt!

Najib Ghaderi (-67kg) var dominant i första matchen, killens ansikte var helt omöblerat av alla spinningen elbows. Semifinalen var också snygg, fina tekniker, väldigt bra prestation mot en framåtdrivande motståndare som Najib satte stopp för med hårda tekniker och snabbare rytm. Final och Najib möter en rutinerad Emil som förmodligen mött alla tänkbara som existerar i viktklassen, Samma här, rond 1 och 2 definitivt Najibs, rond 3 jämnare och 4 och 5 jämnt men igen tycker jag att Najib träffar de bästa träffarna och Emil stod för mer balansbrytningar och svep. Matchen slutar 2-1 och Najib står som Svensk mästare 2024 i 67kg!!!