Resultat och bilder från Grästorps Vårfight

Lördag 2 mars drog Fighter Centre Kickboxning till Grästorp för tävlingar.

Fighters
Salma Chihani, -60 KL turnering
Linnea Weinz, -70 KL
Marcus Larsson, -86 LK
Malusi Sjögren, -91 LK
Coacher/sekonder/hjälpa med uppvärming/poängdomare

Najib, Jessica, Adam, Victor och Camilla

 

Salma, match 1
Salma kickstartar sin debut i tävlingssammanhang som match nummer 1 i tävlingen.När matchen börjar möts hon av ett väldigt högt tempo av slag och sparkar, men trots det kanske chockerande höga tempot som motståndaren lägger håller Salma en hög och tight guard och väldigt få poänggivande tekniker släpps in.Motståndets höga tempo och regn av slag och sparkar överrumplar Salma lite och i rond 2 avbryts matchen, med denna erfarenhet av hur en match kan gå till laddar Salma sig för sin andra match senare på dagen.
Linnea, match 5
Linnea Weinz går in i ringen med ett självförtroende som strålar om henne.I första ronden känner båda fighters av varandra, men Linnea hotar hela tiden med fejks och grym avståndsbedömning och slår till när det gäller och plockar poängen.Under matchens gång växer Linnea och är ständigt rörlig och fejkar sig in och styr hela matchen igenom.Med low kicks, mid kicks och hårda krokar plockar Linnea hem en klockren seger med 3-0
Salma, match 9, match om 3:e plats
Salma går sin andra och sista match för dagen, med sin kunskap från förra matchen är hon lugn och samlad och är beredd på vad som kan hända.Båda fighters kör väldigt lugnt och kontrollerat och ger bevis på teknik och balans under alla tre ronder, men Salma har ett stort övertag under hela matchen och får poäng efter poäng med alla sorters sparkar.3-0 till Salma genom solklar vinst.
Marcus, match 16
Marcus kliver in i ringen mot en bekant motståndare, Hampus från Jönköping.Game-plan är att inte stressa i början, fokusera på avståndet och använda simpla men stenhårda tekniker för att visa dominans. Precis som planerat följer Marcus planen och utför en utmärkt tekniskt, men också köttig match.Efter tre stenhårda ronder vinner Marcus matchen med 3-0 som solklar vinnare
Malusi, match 20
Malusi är sist ut av Fighter Centres slagskämpar i dagens näst sista match.Han möter en bra boxare men håller bra guard när motståndet försöker blitza in och  Malusi hittar sitt avstånd och använder stenhårda sparkar och följer upp med slag som sitter.Motståndet försöker med lite flashiga tekniker såsom yxor och spinning-back-kick men de landar rätt i guarden, eller missar och Malousi tar tillfället i akt och kontrar med sina egna tekniker.Efter tre stenhårda, tunga ronder står Malusi som segrare med 2-1. Inte illa efter 4 månaders backpackande genom Asien, men krigsgudarna är fortfarande på hans sida.
”TACK till det grymma teamet Camilla Adam Jessica Najib som fick oss fighters att prestera, ha roligt och må bra. Inte möjligt utan er!”
//
Linnea Weinz
Vinst till Malusi
Najib och Salma värmer upp
Vinst till Linnea
Vinst till Marcus
Najib och Malusi värmer upp