Scheman för vårterminen 2024 klara

134 Ledarledda pass per vecka när vårterminens scheman nu är klara för samtliga idrotter!

Vi har uppdaterat alla idrotters scheman inför vårterminen 2024, du kan hitta dem här. 134 ledarledda pass per vecka är nytt rekord. Det är åter flera stora förändringar i schemat. Även om en hel del grupper ligger kvar på samma tider så är det viktigt att du dubbelkollar din grupps dagar, tider och hallar! Vissa grupper har dessutom bytt namn.

E-post om Grupp
Under de kommande dagarna kommer mail med information om grupptillhörighet att gå ut till alla medlemmar. Observera att man inte får hoppa mellan grupper. Tillhör man tex fortsättare 1 så tränar man med den gruppen. Har du funderingar kring din grupptillhörighet så får du gärna kontakta oss, men läs informationen nedan först!

Uppflyttning till högre grupp
Uppflyttning sker efter plats i grupperna och närvaro, dvs de med högst närvaro lyfts till gruppen över i mån av plats i densamma. Att verkligen dra sin tag (det är så närvaro registreras) varje gång man tränar är med andra ord viktigt! Vi strävar också efter att alla grupper från fortsättare och upp skall vara så lika i storlek som möjligt.

Kvar i nybörjargrupp?
Om man har gått i en nybörjargrupp och har haft låg närvaro är det möjligt att man får köra i nybörjargruppen även till våren.

Säkerställ att du får mail
Alla mail går ut idag onsdag den 13 december, men vår server sprider ut mailen och skickar några i taget. Om du inte har fått mail inom ett till två dygn, skriv till oss så kommer personalen att uppdatera din e-postadress i vårt register. Notera att det är problem med live och hotmail (som båda blockerar många mailutskick). Vi rekommenderar gmail.

Dagpass
Det finns dagpass i thaiboxning, MMA och BJJ. Dagpassen på den nivå man är på ingår i medlemskapet. Man kan såklart även träna endast dagtid.

Submission wrestling
Det finns ett flertal submission wrestling/nogi pass (har nu ett eget schema) som såväl MMA som BJJ har tillgång till på den nivå man är på. Man kan också köra SW som egen idrott även som nybörjare.

Kickboxning
Vi satsar hårt på kickboxningen. Najib Ghaderi blir ny chefsinstruktör och han håller samtliga pass fortsättare och upp.

Boxning
Vi satsar även på boxningen som får ytterligare en nivå (intermediate). Planen är att få igång ett tävlingsteam under ledning av Sam Rahimi till hösten.

BJJ
Alla som kör BJJ över nybörjarnivå läggs enligt önskemål från BJJ-ledningen (Jonathan Thomas och Arash Javanbakht) i två stora avancerade grupper. Man har tillgång till inte mindre än fyra dagpass. Vi kör dessutom igång två nybörjargrupper, samt ett tjejpass på söndagar i vår.

Thaiboxning
Vi återinför Forza som nivå, tänkt mer eller mindre bredvid avancerade. Tanken är att man skall kunna tävla även i C-klass om man kör i Forzagrupperna. Tävlingsteamet är tänkt för dem som verkligen satsar (IFMA-, B- och A-klass). Detta under ledning av Sam Ghoroghi som alltså är chefsinstruktör för Thaiboxning.

MMA
MMA leds av Besam Yousef som är chefsinstruktör för MMA. Vi kör fyra nybörjargrupper under våren. Inför hösten räknar vi med att det blir större ändringar på de högre nivåerna (eventuellt ytterligare en avancerad eller intermediate grupp. Det kan bli lite trångt under våren men vi förbereder oss alltså för en större schemaändring till hösten 2024.

Terminsstart för befintliga medlemmar
Vårterminen kör igång från och med den 8 januari för fortsättare och upp.

Träning under juluppehållet
Centret kommer att öppnas för friträning regelbundet under juluppehållet för fortsättare och upp, mer information i idrotternas facebook-grupper.

Slutat träna?
Har du sagt upp ditt medlemsskap men får mail ändå? Formellt ligger du kvar i en grupp till dess dess uppsägningstiden gått ut.

Nybörjare
Nybörjargrupperna kör igång från och med den 22 januari. Är du en intresserad nybörjare så gör gärna en intresseanmälan! Vill du provträna så kan du läsa om det här. Garanterad plats i en grupp får man efter att man tecknat autogiro. När en grupp är full så stängs den.

– Frågor & svar –
Det finns en ganska omfattande sida med svar på de flesta allmänna frågor om träningen på Fighter Centre här.