SM-silver i thaiboxning 2023

SM-silver för Janet Kling vid mästerskapsdebut i SM 2023!

Fighter Centres Janet Kling vann över Joanna Camacho från Ironman Thaiboxning Klubb via domslut i sin första match. I finalen besegrades hon av Livia Malmborg Nygaard från Öresund MT via domslut.

Coach Morten Schanner:

”Janet gjorde en riktigt bra match mot segertippade Livia Malmborg Nygaard, som varit tvåa i ett antal år nu. Janet drev på, lyssnade aktiv på hörnan och drev in i clinch. Satte riktigt bra pushkicks som skickade Livia bakåt. Livia fick det tufft, men jobbade duktigt med fotarbete och använde räckvidd i boxningen. Efter 5 tuffa ronder stod det klart att Livia var vinnare, dock inte med några hästlängder.

Ett första SM för Janet, där hon har klarat vikten alla 3 invägningar, visade styrka och äckligt hårda knän i semi-finalen. Allt detta är imponerande med tanke på att hon gjorde sin första fullkontaktsmatch i början av 2022. C-klass debut till SM silver på mindre än 2 år är inget lätt att åstadkomma och det visar på allt det slit och hårt arbete som Janet har lagt ner. Tråkigt när det inte går som man vill, men det kan bara gå upp härifrån! Bounce back, stronger than before!”

Hassan Amiri förlorade tyvärr sin match i första ronden. Han åkte på en huvudspark och domaren valde att bryta matchen via ref stop contest. Hassan mår bra! Bounce right back!

Publicerad: