Rookie Rumble för Fighter Kickboxning

Tre guld, ett silver och ett brons på helgens Rookie Rumble 2023!

Under lördagen gick Rookie Rumble 2023 av stapeln i Göteborg. Rookie Rumble är Sveriges största nybörjartävling och lockar tävlande från hela landet varje år.

Fighter Centre var på plats med åtta fighters var av tre skulle in i ringen för allra första gången. Sju av våra fighters (Nikola, Lollo, Camilla, Chuck, Mico, Tristan och Clara) gick Rookie KL matcher vilket innebär att man som mest får ha gått 5 matcher sedan innan. Anna gick däremot ”superfight” vilket betyder att det är rutinerade fighters. Resultatet av dagen blev tre guld, ett silver och ett brons. 

Nikola är först ut. Han börjar bra med mycket lowkicks och raka slag. I rond 2 så kommer motståndaren in tajt på Nikola och plockar tyvärr mycket lowkicks och många krokar. Nikola kämpar på men tyvärr så blir det förlust.

Lollo Olofsson går sin första match för dagen och styr den från första sekund till sista. Motståndaren känner Lollos sparkar och blundar för de kontrollerade fina slagen. VINST 3-0💪

Lollo Olofsson går match två för dagen. Likt den första har Lollo en superfin press och lämnar inget utrymme till motståndaren. Med många huvudsparkar tar Lollo hem en VINST 3-0!

Lollo går in i sin tredje match för dagen mot ett tyngre och mycket drivande motstånd. Lollo hittar tillslut sin distans och sätter flera fina tekniker. Det blir 3-0 seger och där med blir Lollo segrare även i turneringen 💪

Camilla Megumi Hensenius går sin första match & lägger många bra push & lowkicks. Andra ronden lägger Camilla in andra växeln mot en märkbar trött motståndare. BAM! VINST 3-0 🥊

Camilla går sin andra match för dagen mot en klubbkamrat. Båda tjejerna har bra energi och kämpar om att kontrollera ringen. Camilla får in många fina tekniker, tyvärr räcker det inte hela vägen utan det blir en förlust och där med silver i turneringen. 

Chuck går sin första match. Han börjar ronden aggressivt med mycket slag sen blir han lite lugnare och hittar lite lowkicks. Tyvärr så har motståndaren träffat med mycket lowkicks. I andra ronden så blir chuck för trött och tyvärr släpper in  för mycket lowkicks. Motståndaren vinner.

Tristan gör en fin match med kontrollerad boxning. Både han och motståndaren är lite övertaggade o Tristan får till sist poängavdrag för en hård spark. Tristan hittade sitt lugn och flow i sista ronden, tekniskt och fint att se. Jämn match men tyvärr förlust 1-2.

Mico gör sin debut i tävlingssammanhang och går in taggad till max men måste hålla tillbaka sig lite pga tillsägelser för kontaktgraden av domaren. Mycket fin rörelse och boxning och får en ett par riktigt fullträffar men får många lowkicks emot sig vilket tyvärr leder till en förlust.

Claras första match blir vinst på WO så istället laddar vi inför andra matchen som blir ett internmöte mot klubbkamrat. 

Clara går ut i sin andra match full med energi. Hon hittar snabbt rytmen och lyckas få in flera fina lowkicks. Båda tjejerna kämpar på bra men det slutar med en 3-0 seger till Clara!

Superfight:
Anna går sin match mot tyngre motstånd med många hårda och stumma tekniker. Annas kross hittar dock rätt gång på gång! Trots stor press från motståndet så står Anna som vinnare pga fint fotarbete och snygga tekniker 🤩

Efter en heldag på tävling så tackar vi för oss! 

Vi vill även tacka vår grymma poängdomare Sara för hennes fantastiska jobb på tävlingar! 

Övre raden fr höger( coacher) : Malin, Paula, Linnea, Markus, Adam, Malusi 
Nedre raden fr höger (fighters): Nikola, Camilla, Clara, Anna, Lollo, Tristan 
Saknade på bild:
Coacher: Semir och Bingjie 
Fighters: Chuck och Mico 
Poängdomare: Sara 

//

Malin Gustafsson

Publicerad: