Zone Pro League #5 preview

Andreas Bruzelius går traditionsenligt igenom match för match!

På lördagens fightcard för Zone Pro League galan återfinns fyra från Fighter Centre!
ZPL#5 hålls den 1 april på Trädgårn i Göteborg!

Robert Nilsson, Nermin Mehmedagic, Robin Enontekiö och Sam Ghoroghi!

Biljetter hittar du här.

Dubbel proffsdebut när Fighter Centres Robert avslutar sin amatörkarriär, redo att dra på sig de tunna handskarna. Peder kommer till staden för att göra detsamma. Den uppenbara skillnaden är att gästen är tio år äldre. Men vi vet bättre än att underskatta en norrman, oavsett idrott. Två jämnstora män med allsidiga färdigheter talar för en jämn matchning. Spetsa kamplusten med det typiska adrenalinpåslaget från debutnerver och det brukar bli bra ös. Som bonus, vem kan motstå en fight mellan Göteborg och den eviga rivalen Norge?

 

Kärt återseeende när populäre göteborgaren Nermin återvänder till Zoneburen. En sann actionfighter med spektakulärt stående game och en vilja av stål. Oavsett riktning det smäller i, har fjäderviktaren en orubblig fighting spirit. Men att vara välkänd kan också innebära press, något som gästande Izaz helt slipper. Örebroraren har inför mötet varit så tystlåten och anonym som någon kan vara. Doldisen har däremot pratat klarspråk i tidigare matcher, och delat ut rejält med stryk även i förluster. Att välja brottning är förmodligen ett tryggt val för båda i den här matchningen. Om grabbarna däremot väljer en stående duell kommer publiken verkligen få valuta för pengarna.

 

Vem kan motstå två tunga grabbar vars främsta strategi är att veva läder, bära eller brista? Göteborgaren Robin har blivit allt mer av en publikfavorit efter sina aggressiva matcher i Zoneburen. En bastant kille som öppnar hårt och ökar. Det främsta som är känt om Dordje är att han är helt okänd. Att gästen blivit serbisk mästare i MMA och boxning är konstaterat. I övrigt är meritlistan svår att reda ut. Men vem bryr sig om siffror? Det kommer en våghalsig slugger till staden som gillar käftsmällar, precis som sin motståndare och precis som publiken. Alla vinner. Med reservation för att någon förmodligen hinner bli däckad innan allt är över.

 

Storartad final när stadens mest populäre fighter återvänder till buren. Efter en kort amatörkarriär valde göteborgaren att endast satsa på proffsmatcher. Ett klokt beslut att döma av resultatet. 32-åringen har funnit sig till rätta i buren och aldrig sett bättre ut. Explosiv fysik med rappa attacker har skördat segrar och vunnit fans. Men det är den karaktäristiska blicken, alltid närvarande och analyserande, som är veteranens signum. Thaiboxaren från Fighter Centre har visat en förmåga att överlista vem som helst, om utrymme ges för att kartlägga motståndaren.

Bästa tänkbara kryptonit mot ett strategiskt fokus, är en snabbstartad fighter som känner sig odödligt framgångsrik. I England har det brakat in en tonåring på scenen med exakt den stilen. Sensationen Alfie har inga självtvivel. 18-åringen exploderar från start och har överumplat flera erfarna serniorfighters. En småkaxig tonåring med överskott av självförtroende, i duell med mognad och taktikspel. Kotrastfullt toppmöte med tryck både i och utanför buren. Så ska en gala avslutas.

 

Den kompletta genomgången av galans alla matcher hittar du här!