Zone Pro League #4 Money Rain Preview

Andreas Bruzelius går traditionsenligt igenom match för match!

Fighter Centre har inte mindre än fem fighters på Zone Pro League #4 som går på Kooperativet den 26 november!
Sam Ghoroghi , Robin EnontekiöJavad Vahid Rezah  Nermin Mehmedagic och Akram Haddad!
Biljetter hittar du här.

ANDERS BÖHLER VS AKRAM HADDAD
Thaiboxning -71 kg

Temat med Norge mot Göteborg fortsätter med ett möte mellan vitt skilda personligheter. På ena sidan hittar vi unge Anders från Oslo. ”El Burro” som han kallar sig, ser ut som en riktig svärmorsdröm. Men den sympatiske ynglingens inställning till att fightas visar att skenet kan bedra. 22-åringen ser fram emot blod, svett och våldsam action, i framgång eller nederlag. Thaiboxaren från Frontline Academy bryr sig mer om att få en minnesvärd holmgång än om vad resultatet blir. Göteborgaren Haddad är av ett annat virke. En rutinerad, tekniskt finslipad och målmedveten veteran i sporten. 32-åringen fightas med fokuserad aggression och strategisk närvaro. Kommer hemmafavoriten ”Fellaga” dras in i norrmannens önskan om vild utväxling av trubbigt våld, eller styrs matchen mot teknisk precision och taktik? Prognosen lutar åt en lika underhållande som utbildande lektion i thaiboxning..

HARDA KARIM VS NERMIN MEHMEDAGIC
MMA -65,8 kg

Kvällens tredje drabbning mellan Norge och Göteborg placerar två självsäkra fighters i buren. Norske Harda är landslagsmedlem i sitt hemland och har ett synnerligen gott självförtroende. Inför sin proffsdebut har 26-åringen utlovat att han kan leverera spektakulära tekniker både stående och på marken som ingen annan kan mäta sig med. Stora ord från den atletiske actionfightern från Apex MMA. På tal om action är det något som hemmafavoriten Nermin är synnerligen känd för. Svartbältet i kyokushin karate har en arsenal av sensationella sparkar som bokstavligen blivit världsberömda. Men ”Nero” är mer än så. I sin proffsdebut visade göteborgaren från Fighter Centre ett komplett game med ett styrkebesked på marken som slutade med en segrande strypning. Två muskulösa, explosiva och orädda fjäderviktare laddade med spektakulära tekniker. Showtime!

ENAYATULLAH NASRULLAHI VS JAVAD VAHID REZAH
Thaiboxning -57 kg

Ett svenskt toppmöte blir inte mycket större än så här. Sveriges främsta i viktklassen känner varandra och har en ömsesidig respekt. De har också en uttalad längtan efter att läxa upp den andre när de gör sin gemensamma proffsdebut. Eftersom de redan mötts två gånger kokar rivaliteten under den sportsliga ytan. Två enastående talanger som brinner för chansen att visa hela landet vem som är bäst. Halmstads Enayatullah har erövrat kickboxningens värld med två SM-guld i klassen K1. Samtidigt har hemmafavoriten Javad från Göteborg just plockat sitt andra raka SM-guld i thaiboxning. Kort sagt är de två 24-åringarna bäst i Sverige, i snarlika sporter. Lägg till bakgrundshistorien och allt kulminerar i en spektakulär superfight. Det är dags att beväpna sig med proffsregler och göra upp på allvar. Inför det efterlängtade avgörandet har båda lovat att de kommer gå segrande ur striden. Räkna med utbyte av ruggigt snabba tekniker i ett virvlande tempo mellan två fighters som aldrig blir trötta. Det lutar åt en våldsam strid mellan två vinnarskallar som kommer lämna allt i buren och inte ta ett steg bakåt. Bara en kan sitta på högsta tronen. Stunden är kommen att reda ut vem det är.

HENRIK LIE VS ROBIN ENONTEKIÖ
MMA -83,9 kg

Insatserna är höga i kvällens tyngsta fight. Än en gång möts Norge och Göteborg, och nu finns det dessutom en laddad bakgrund som höjer förväntningarna. Från grannlandet kommer Henrik som för tredje gången besöker Zone Pro League. Norrmannen hade inget större rykte om sig när han gick sin första fight i Göteborg. Efter att ha kört över och strypt ut två svenskar i första ronden underskattar ingen längre den hårdhänte bjässen från Team Valhall. ”Svenskdödaren” från Larvik ska ännu en gång släppas lös, och denna gång väntar en lokal favorit som inte vill bli den tredje trofén för Henrik. Fighter Centres Robin Enontekiö hade en lång och framgångsrik amatörkarriär, följt av en övertygande proffsdebut med seger i första ronden. Den storvuxne göteborgaren är tekniskt komplett med en passion för att dela ut ekande käftsmällar. Alla vet vad som står på spel. Henrik fruktar inget som Sverige har att komma med och Robin vill inget hellre än att sätta norrmannen på plats. En match med mycket pannben, tyngd och hårda nypor. Kvällens sista MMA-fight lär bli en publikfriande brutal present till publiken.

SAYED MOSAWI VS SAM GHOROGHI
Thaiboxning -60,0 kg

Kvällens final når höjder som ingen tidigare fight på Zone nått upp till. En av Göteborgs mest uppskattade, framgångsrika och talangfulla thaiboxare ställs ett fenomen med en hisnande meritlista. Gästande Sayed från Linköping började tävla redan som 14-åring och har avverkat 48 matcher med endast fem förluster. Allt detta innan han fyllde 23 år. Stjärnskottet har fyra gånger blivit afghansk mästare och plockat två VM-brons. Något liknande är svårt att hitta i Sverige. Ambitiöse Sayed är dessutom allt annat än färdig. Siktet är fast inställt på de högsta proffsligorna. Det är lätt att bli överväldigad. Men rubbas välbekante hemmasonen Sam av det? Inte det minsta. Trots att den 31-årige publikfavoriten har mindre än hälften så många matcher bakom sig, har ikonen från Fighter Centre verkligen funnit sin toppform som proffs. Tre raka segrar bakom sig, erfarenhet av att fightas i bur och ett orubbligt självförtroende. Sam känner inga tvivel inför att karriärens största utmaning väntar. Något mycket speciellt står för dörren. Thaiboxning på högsta nivå väntar i en enastående fight med publikjubel på högsta volym, bländande teknik och en upplevelse att minnas. Så ska en gala avslutas.

 

Vill du även läsa om galans övriga matcher så hittar du den kompletta preview:n här.

Publicerad: