Gemensamt städ efter varje pass

Alla vill komma till en städad och fräsch hall och därför är det viktigt att alla hjälps åt att städa efter varje pass!

Under pandemin gjorde vi vårt bästa för att minimera all onödig tid på centret och alla ombads att bege sig från lokalerna så fort det gick efter passen. Bland annat på grund av det har rutinen att hålla snyggt tyvärr fallit lite i glömska.

Nu är det dags att vi bokstavligt talat dammar av rutinerna. Samtliga tränande skall hjälpa till och göra rent i hallen. Det är instruktörens ansvar att se till att passet avslutas i god tid, arbetsleda städet och sedan säkerställa att alla är ute så att nästa grupp kan komma in i tid.

Detta gäller även Barn & Ungdomsgrupperna. Traditionella kampsportsvärden som respekt, disciplin, ödmjukhet och noggrannhet är viktiga. Vi alla behöver vara goda föredömen genom att komma i tid, lyssna på instruktören, ta hänsyn till träningskamraterna och hjälpa till att hålla iordning och städa.

– Lokalens utrustning (hopprep, mittsar mm) skall hängas upp ordentligt på sin plats. Trasig utrustning lämnas i receptionen.

– Allt skräp och all pant skall kastas i respektive fack i sopstationen (finns i korridoren utanför hallarna, i omklädningsrummen, ovanför trappan samt i loungen).

– Kvarglömda kläder och utrustning läggs i upphittatboxarna (direkt innanför dörren till herrarnas omklädningsrum).

– Upphittade värdesaker (mobil, plånbok, nycklar, smycken etc) lämnas i receptionen.

– Golvet skall sopas. Behövs det ( i synnerhet i hallar där man kör markkamp) även våt torkas. Medel och särskilda moppar för detta finns i korridorerna utanför hallarna.

Vi vill igen påpeka att alla medlemmar skall hjälpa till och städa efter sitt pass, varje gång. Det är inte några få som skall vara kvar och göra jobbet. Om alla i en grupp hjälps åt så går det ruskigt fort att fixa en lokal. Att hjälpa till att hålla ordning och städa gäller självklart även efter friträningen!

Vi tackar alla medlemmar och ser fram emot en ännu finare och fräschare miljö på centret 🙏

Publicerad: