Svenska Mästerskapen i Kickboxning 2022

Fighter Centre ställde upp med 7 fighters och fick med sig hela 6 medaljer hem!


Årets upplaga av SM gick på hemmaplan här i Göteborg.

Anna Johansson går sin första match för dagen och tar hem en solklar vinst (3-0)!
I finalen väntar en betydligt längre och tyngre motståndare. Anna blockade huvudsparkar på löpande band men tyvärr räcker det inte hela vägen och hon får med sig ett SM-silver hem. 

Malusi Sjögren sätter jättebra press på sin motståndare under alla tre ronder i första matchen och vinner med 3-0 och går vidare till final. I finalen sätter han lika fin press som första matchen men det blir en mycket jämn match och båda fighters både ger och tar, tyvärr blev det förlust med 3-0 men han kammar hem ett SM silver, gött resultat för sin SM-debut.

Kevin Kostic går sin första match för dagen. Han möter en kille från Stockholm som går ut hårt i första ronden, men Kevin har full kontroll och skickar iväg mycket lowkicks och knän. Kevin tar över helt i rond 2 och 3 har även 2 räkningar på motståndaren. Tyvärr så dömer domarna seger till den andra killens fördel med 2-1. Kevin tvingas sedan tyvärr lämna WO i bronsmatchen. Bounce right back!

Jesper Ljung går sin första match för dagen och båda går ut hårt och snabbt från start. Jesper ligger på konstant och är snabb på att vinklar. Tyvärr är det riktigt hårt motstånd och det blir förlust med 0-3.  Jesper laddar om inför sin bronsmatch och vinner den sedan så motståndaren inte dyker upp. Ett brons hem till Jesper!

Paula Stenung går direktfinal och det är en hård match mot tufft motstånd. Paula avslutar sina kombos med lowkicks som sitter utan tvekan. Det resulterar i en vinst och ett SM guld! Stort grattis till vår champ!

Malin Gustafsson mötte i sin första match en mycket duktig tjej från Stockholm. Hon har lite svårt att komma åt henne i första ronden då stockholmskan är mycket duktig på att kontrollera sig avstånd. I rond 2 & 3 lyckas Malin bättre men det räcker tyvärr inte till vinst. Malin går sin sista match i K1 mot en erfaren kampsportare. Malin är envis, trots att blodet forsade så fortsatte hon kämpa. Tillslut vinner erfarenhet över hjärta och Malin fick avbryta.
Stark SM-debut i K1 under dagen som ledde till ett brons!

Evelina Wikner blev direktkvalificerad till semifinal där hon fick möta rutinerade Sofia Sjöström. Det blev en taktisk match med två stabila starka boxare som turades om att ta initiativ i snabba slagväxlingar som oftast slutade i clinch. En riktigt jämn och bra match som tyvärr slutade med förlust för Evelina med 2-1.
I bronsmatchen för Evelina fick hon möta Linnea Eriksson. Nu kunde Evelina nyttja sin rutin, stabilitet och styrka och både stoppa upp Linneas attacker och pressa henne bakåt. Evelina kom vinnande ur de flesta dueller och kunde leverera hårda slag, sparkar och knän och handduken kastades in efter rond 2. Bronsmedaljen till Evelina

Summering av dagens medaljer:

🥇Pauli Stenunge

🥈Malusi Sjögren

🥈Anna Johansson

🥉 Jesper Ljung

🥉 Evelina Wikner

🥉 Malin Gustafsson

Även cred till Kevin som gjorde en grym fight men sedan tyvärr behövde lämna WO på bronsmatchen 👊🏼

Stort tack till våra coacher och funktionärer:
Martin Koll, Johan Storm, Marcus Larsson, Adam Björkkvist, Nicholas Täfvander-James, Camilla Megumi Hensenius och Linnéa Weinz.

Stort fång rosor även  till vår fantastiska poängdomare Sarah Schmidt.

Bild översta raden fr vänster: Paula, Jesper, Malin, Anna, Malusi, Evelina, Johan
Främre raden fr vänster: Adam, Nicholas
Saknas på bild: Martin, Sara, Marcus, Camilla & Linnea

Publicerad: