Besam Yousefs banbrytande svenskmöten i MMA!

Två av Besam Yousefs fighter är utvalda av totalt nio minnesvärda svenskmöten!

Många känner Fighter Centres Besam Yousef som assisterade Chefsinstruktör på Fighter Centre MMA sektion. Han är ofta på centret och agerar även coach på tävlingar, senast på Zone Pro League där Fighter Centre vann alla sina 4 matcher!

Dessutom har Besam varit verksam i MMA-förbundets landslagsledning sedan 2019 och har rollen som förbundskapten och landslagscoach.  Besam är inte novis i mästerskapssammanhang utan har varit med som coach till Fighter Centres MMA landslagsfighters sedan 2015 . Han har coachat på bland annat VM-2015 i Las Vegas, Afrikanska mästerskapen-2016 i Sydafrika och EM-2018  European Championship i Rumänien.

För att komma där han är idag har han en gedigen bakgrund som en av Sveriges bästa fighter. Hans proffsrecord lyder 7-4-0. Han är en av de få svenskar som fått tävla i UFC och han fightades i ett utsålt Globen när UFC kom till Sverige för första gången 2012. Historiskt!

Maximum Sports Fight News har valt ut nio stora och banbrytande svenskmöten i MMA. Och bland dessa nio fighter är Besam är med i två! Dels när Besam mötte Papy Abedi i Globen 2012 (UFC on FUEL TV9) och tyvärr förlorade på split decision, dels 2014 vid mötet med David Bielkheden på Superior Challenge 10.

Besam Yousef Superior Challenge X

Besam Yousef Superior Challenge X

Läs hela Maximum Sports Fight News Lista: Nio stora och banbrytande svenskmöten i MMA!

Nedan Maximum Sports Fight News urval där Besam fightats:

Papy Abedi vs Besam Yousef
(UFC on FUEL TV 9, Stockholm, 06/04/2013)
Det första svenska UFC-mötet såg två av vårt lands veteraner kollidera. Både Stockholmaren Papy Abedi och Göteborgaren Besam Yousef kom från förluster och gjorde upp om en fortsatt plats i UFC.
Det var en jämn match men i slutändan var det Abedi som kammade hem en seger på enhälligt domslut. Yousef blev släppt av UFC efter matchen och dessvärre förlorade Abedi sin följande match samt sitt UFC-kontrakt som resultat.
Både Abedi och Yousef förtjänar dock oerhört mycket respekt som svenska pionjärer inom UFC som tog svåra matcher och lämnade allt i oktagonen, även efter deras match mot varandra.

David Bielkheden vs Besam Yousef
(Superior Challenge 10, Helsingborg, 03/05/2014)
I ännu ett möte mellan två sanna veteraner inom svensk weltervikt kolliderade dessa forna UFC-fighters i Helsingborg. Två talangfulla men fåordiga män skulle få göra upp framför de svenska fansen i ännu ett underhållande krig.
Besam Yousef var, i vanlig ordning, hård som sten och oerhört tuff. David Bielkhedens sparkar och nedtagningar var dock avgörande och han lämnade buren som segrare via domslut.

 

 

 

Publicerad: