Zone Pro League #2 Preview

Andreas Bruzelius går igenom match för match!

Fighter Centre har inte mindre än fyra fighters på Zone Pro League #2 som går på Trädgår’n den 9 april. Nermin Mehmedagic och Robin Enontekiö gör båda proffsdebut i MMA, Merza Akhlaghi möter sitt tuffaste motstånd hittills i thaiboxning och Renato Vidovic går main event. Biljetter hittar man här.

Nu kan man ta del av Andreas Bruzelius minst sagt spännande preview av Zone Pro League #2!

 

Match nr 2: Tobias Bohlin vs Nermin Mehmedagic, MMA -65,8 kg

En av kvällens mest hypade matcher, trots att det rör sig om två proffsdebutanter. Men den mediala elefanten i rummet är förstås att göteborgaren Nermin från Fighter Centre snart har en kvarts miljon följare på Instagram, där hans karatebaserade sparktekniker blivit en internationell succé. Kommer teknikerna funka lika bra när de sätts på prov i den riktiga buren? Det är frågan som alla vill se besvarad. Inte minst Tobias från Sandviken, en talangfull och formtoppad fighter med gedigen amatörbakgrund. Får vi se ett välplacerat skenben från den viral succén släcka showen, eller kommer matchen plockas ner på jorden av en grovjobbande doldis? En match med förväntningar och stor potential att chocka, oavsett i vilken riktning det sker.

 

Match nr 4: Addis Saljevic vs Robin Enontekiö, MMA -83,9 kg

Två stadigt stora och starka grabbar på kollisionskurs. Före detta göteborgaren Addis som numera representerar Örebro, har en gedigen idrottsbakgrund och en fysik som vittnar om det. Men på Zones debutgala blev det nederlag. Räkna med en väl förberedd gäst som pumpar av revanschlust. På andra sidan väntar proffsdebutanten Robin från Fighter Centre i Göteborg, med 190 cm rå power och ett VM-silver som främsta merit. Men proffsregler är ett elddop när skydden åker av och reglerna hårdnar. Två fighters med något att bevisa och rejält med muskler att lägga bakom sina avsikter. Det här borde smälla rejält till publikens förtjusning.

 

Match nr 7: Marek Dolansky vs Merza Akhlagi, thaiboxning -63,5 kg

Slumra inte till på den här fighten. Här väntas ett riktigt skarpt toppmöte mellan morgondagens stjärnor i thaiboxning. Unga, ambitiösa, ruggigt snabba och talangfulla, redo att ta drömmen till nästa nivå. I ena hörnet hittar vi slovaken Marek, som tog matchen på kort varsel. Inte mycket är känt om ynglingen från Goral Gym, men något som talar för sig själv är meritlistan på 30 matcher, vid bara 20 års ålder. Här snackar vi kille som vet vad han vill och inte är rädd att ta för sig. Välvalt motstånd för hemmafavoriten Reza, som blev lite stjärna över en natt på Zones debutgala i höstas. Oemotståndligt ödmjuk, blygsam och alltid strålande sympatisk är göteborgaren från fighter Centre omöjlig att inte gilla. Lägg till ett stiligt record på 16-2, brutal kondition och sylvassa skenben och populariteten förklarar sig själv. Räkna med tempo, rappa tekniker och viljestarka vinnarskallar som lever för att fightas.

 

Match nr 10: Rohullah Yousofi vs Renato Vidovic, MMA -56,7 kg

Kvällens stora final utspelar sig i den lättaste viktklassen. Men när lättvikt fylls med hög power blir resultatet en blixtrande snabb virvelvind av våldsamheter. Flugviktare är kända för att inte tröttna hur hårt de än kör, och här väntas två kortvuxna stridsmaskiner som kan ösa hela kvällen om de gavs chansen. I ena hörnan finner vi Rohullah från MACC i Stockholm, en oslipad dimant inom MMA men synnerligen välskolad boxare som plockat hem medaljer i två olika länders mästerskap och avverkat över 60 boxningsmatcher. Kort sagt, så länge den slagkraftige 23-åringen står på benen går ingen haka säker. Det skapar ett extra spännande upplägg mot Renato från Fighter Centre i Göteborg. Den lokale publikfavoriten drog ner det största vrålet på Zone i höstas, när han efter en nedslagning kunde vända matchen till seger. Med sin kompakta, kraftfulla fysik har Renato sällan räckvidden på sin sida och bevisligen kan en välplacerad käftsmäll få benen att vika sig. Men när all power vänds i motsatt riktning är det inte kul att stå i vägen. Här råder kort sagt inget mysterium, alla vet vad som gäller. Boxaren från Stockholm kommer vilja hålla matchen lodrätt och utöva välskolat prickskytte. Ångvälten från Göteborg kommer vilja, tja, precis allt utom just det. En explosiv urladdning som garanterat kommer gå vilt till, och en storartad avslutning på kvällen.

 

Vill du även läsa om galans övriga matcher så hittar du den kompletta preview:n >>> här <<<!