SM-2021 för rutinerade Evelina

Evelina Wikner började med thaiboxning på Fighter Centre redan 2008. Det är en rutinerad fighter som gillar utmaningar!

Evelina Wikner började träna kampsport som 17-åring. Inspirerad av kampsportfilmer tränade hon Kung-Fu i 3,5 år. När hon därefter flyttade till Göteborg valde Evelina Fighter Centre och körde provpass på både MMA och BJJ men när hon testade thaiboxning fastnade hon direkt! Evelina gillade att det var högt tempo, stående fighting samt uppläggen på passen. Än idag tilltalas hon av att muay thai består av tydliga grundtekniker i botten och sen massa finslipning runt om. Man blir aldrig fullärd!

Det är inte själva tävlandet som driver Evelina, utan mer ett träningsberoende. Hon måste träna för att må bra. Från början blev hon ”inlurad” att börja tävla. Hon kommer inte ens ihåg sin första D-klassmatch, osäker på om det blev vinst eller förlust men hon kommer ihåg att hon tyckte det var fruktansvärt kul!

”Jag vill alltid vinna, men triggas av att hitta utmaningar. Hur långt kan jag komma, vilka utmaningar finns? Själva matchen blir lite som att spela mentalt schack. Man vill ta över gamet, både fysiskt och psykisk. Jag brukar inte se tokfokuserad ut, utan glider in i ringen med ett stort leende – vilket kan stressa en del fighters!”.

Evelina har representerat Sverige och Fighter Centre 3 gånger i svenska landslaget; 2014, 2015 och 2018 med bl a SM-guld, World Cup silver och EM silver (b-klass) på meritlistan. Dessutom en mängd pokaler och bälten från Queen of the ring 1 & 2, Muay Thai Arena, West Coast Battle, Gladiatorspelen för att nämna några. Nu gäller SM-2021 i -57 kg som sker på hemmaplan i slutet av maj,

Träning får hon även på fritiden då hon gillar att cykla mtb i skogarna runt Göteborg, tränat och deltagit i swimrun i Delsjön, gillar att vandra, campa och paddla kanot.

Evelina har haft perioder av thaiboxningsuppehåll då hon prioriterat att få klart sin avhandling och kan nu titulera sig PhD. Doktor Wikner jobbar nu som forskare på Chalmers.

Foto ovan: Diana Ristic, Muay Thai Arena  6

WestCoast Battle 5

Publicerad: