Pollen och pandemi

Obönhörligt kommer så pollensäsongen. Det fungerar extra dåligt tillsammans med nolltolerans mot symtom.

Vid pollenallergi får man ofta förkylningsliknande symtom och det kan vara svårt att veta skillnaden. Till råga på eländet måste man inte ha diagnostiserad allergi för att få besvär när det är mycket pollen i luften.

den här länken listas vanliga symtom och jämför pollenallergi med covid-19. Tyvärr överlappar det en del, men just feber och halsont får man inte av pollen.

Ett tips om du tror det är pollen (och inte har feber eller ont i halsen), är att köpa receptfria allergitabletter på apoteket. Är det pollen så bör besvären lätta märkbart. Det finns flera olika aktiva substanser så prova dig gärna fram för att hitta vilken som fungerar bäst för dig.

Publicerad: