Kortare pass, anpassad träning, ingen BJJ/SW och FMT open inställd

Idag kom Folkhälsomyndigheten med beslut om skärpta allmänna råd i Västra Götaland med anledning av covid-19.

I Folkhälsomyndighetens beslut som publicerades idag den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Västra Götaland att minimera sin vistelse i offentliga miljöer. Verksamheter uppmanas att vidta åtgärder genom att till exempel minska antalet besökare vid samma tidpunkt.

Fighter Centre kommer därför att från och med söndag den 1 november till och med torsdag den 19 november (obs kan förlängas) att återinföra de restriktioner vi hade i våras. Det medför följande:

1. Alla brazilian jiu-jitsu och submission wrestling/nogi-pass ställs in helt. BJJ-medlemmar kan istället få tillgång till gymmet under perioden, kontakta receptionen om ni önskar detta.

2. MMA, thaiboxning, kickboxing, boxning, krav maga och taekwondo fortsätter enligt schema inne på centret men alla närkontaktsmoment som grappling, brottning, bur, sharktank etc plockas bort. Passen kommer att fokusera på stående moment med distans.

3. Instruktörerna avslutar passen en stund tidigare än vanligt så att det blir en paus mellan de olika klasserna. Detta för att naturligt minska antalet som befinner sig i lokalerna samtidigt.

4. Alla tränande ombeds att om dom väljer att fortsätta deltaga på träningen komma så nära passets start som möjligt samt gå så fort som möjligt direkt efter passets slut. Om möjligt duscha hemma.

5. Tävlingen FMT Open som skulle ha genomförts på centret den 7 november ställs in.

Vi tackar alla för visad förståelse och gott samarbete!

Vi påminner alla om att:
– Aldrig komma till centret med förkylningssymtom.
– Stanna hemma i minst två symtomfria dagar efter sjukdom.
– Tvätta händerna ofta, noggrant och länge.
– Om någon i ditt hushåll har förkylningssymtom så skall du hålla dig borta helt till dess att personen har testats negativt för covid-19! Om du själv (eller någon i din närhet) har symtom kontakta din vårdcentral för provtagning!