Nolltolerans mot förkylningssymtom

Vi har fått frågor om hur de skall göra som haft covid-19 och som fortfarande, kanske till och med flera veckor senare, har symtom.

Efter samråd med läkare så har vi beslutat att fortsatt ha nolltolerans mot symtom. Det finns flera anledningar. Även om man har rethosta som restsymtom så är det tex omöjligt att veta att det inte också kan bero på en ny infektion. Många är rädda nu och det kommer inte att kännas tryggt om det är folk på träningen som hostar och snörvlar. Det finns tyvärr också de som tänker ”men hen hostade ju, då gör det ju inget att jag också gör det”.

Vi förstår att detta kan vålla olägenhet för en del men enda sättet att säkerställa godtagbar säkerhet (och trivsel) för våra medlemmar är att tillämpa nolltolerans mot symtom. Vi hoppas att alla förstår!

Publicerad: