Resultat Rookie Rumble 2020

I helgen var det nybörjartävling i kickboxning på hemmarplan i Hammarkullen. Fighter Centre fanns såklart på plats med ett stort gäng, och fick med sig 6 guld och 1 silver hem!

Anna Johansson rapporterar från tävlingen:

På helgens tävling ställde Fighter Centre IF upp med 10 fighters (både kick- och thaiboxare) varav 4 gjorde debut i tävlingssammanhang. Det blev totalt 6 guld och 1 silver för Fighter Centre IF.

Liza Askodolva summerar kickboxarnas fighter:
”-Edith Gilbert gör en fantastisk debut och det är en riktigt jämn match. Tyvärr förlorar hon, men med ett leende meddelar att hon gärna vill tävla mer.
-Glenn Sjöström gör även han debut och första fighten är det mycket vilja från båda håll. Det är en jämn match som tyvärr slutar med förlust. Men det är inte över än då Glenn går 3-manna turnering och har en match till. Glenn går sin andra match och hela klubben står och hejar. Tuff match, Glenn går starkt hela vägen och vinner! En silvermedalj på sin första tävling plockar han med sig hem.
-Jimmie Räisänen Cederholm, lördagens 3e debutant, ägde sin första match med mycket boxning, men tyvärr så var motståndaren mycket stark på låga sparkar som matades på. Mycket stark debut som tyvärr slutade i förlust.
-Nima Kaboteh gör en mycket fin första match. Snygga tekniker och bra sparkar. Matchen slutar med vinst 2-1 och Nima går vidare i gruppen. Nima gör en riktigt stark andra match. Tyvärr räcker det inte hela vägen och det blir en förlust på delat domslut.
-Emma Rubin gör en mycket stark tävlingsdebut och visar upp bra tekniker. Möter en drivande och ettrig motståndare och förlorar dessvärre matchen med ett delat domslut. Martin Jonsson, som bara hade en fight på schemat, gör en mycket fint teknisk match. Går in med bra boxning och följer upp med många low kicks. Bjuder på en riktig show! Stark seger och ett guld med sig hem.
-Malusi Sjögren håller mycket bra placering under båda matcher och visar tydligt vem det är som bestämmer. Han går in med både boxning och low kicks. Malusi vinner båda sina matcher och därmed även viktklassen! Grattis till ett guld! ”

Jim Chawik summerar thaiboxarnas fighter:
”-Rebecca hade två matcher under dagen oberoende av varandra. Rebeccas första motståndare hade ungefär tjugo trettio sekunder av aggressivitet och press i sig i första ronden, men det gick över illa kvickt efter några välplacerade south-paw sparkar på levern och pushkicks mot solarplexus. Rebeccas motståndare vek sig flera gånger och det var nära räkning och avslut men det blev ett dominant domslut och hon kammar hem sin första guldmedalj för dagen. I andra fighten möter hon en motståndare som var duktig och hade bra boxning startade fighten väldigt väl men Rebecca började ta sig ikapp och förbi med både boxning och sparkar i rond två och gjorde sin motståndare synbart trött med pushkicks. En fantastisk vändning och ledningen växte genom hela rond tre också där hon utklassade sin motståndare med boxning. Ett oerhört aggressivt och imponerande sätt att övertyga domarna på. 3-0 Rebecca och där med sitt andra guld för dagen.
-Hassan stod näst på tur. Hassan kontrollerade tempot i matchen och var iskall från start till mål. Han utnyttjade kickboxningsreglerna till fullo och drog ner sin motståndares huvud, satte ett stenhårt knä och låste i clinch. Detta upprepade han med hög frekvens hela matchen igenom och det var ett minst sagt vinnande koncept och han tog hem ett solklart domslut och där med guld.
-Thomasz gjorde debut och visade upp en mycket stabil guard och stance. Hans tyngre motståndare vevade stenhårda krokar och Thomasz förlorade inte sin balans eller kontroll en enda gång. Men i samband med motståndarens okontrollerade vevande slet stackaren av sin biceps och matchen fick antiklimatiskt avbrytas trettio sekunder in. Det var väldigt tråkigt men vi fick hem vinsten och det var en viktig första erfarenhet för Thomasz som förutom en guldmedalj med sig hem nu har bra koll på vad han har att vänta i framtiden. ”

Vi vill också passa på att gratulera Sarah Schmidt som gjorde sin poängdommardebut under tävlingen. Vi ser mycket fram emot att ha henne med oss på framtida tävlingar.

Stort grattis till alla våra tävlande för fina prestationer och härliga debuter. ???????? Även tack till alla våra funktionärer och supportar som var där och hjälpte till. Er hjälp och support betyder oerhört mycket för våra fighters!