Pris för bästa kvinnliga fighter till Paula Stenung

Kickboxningstävlingen Fight 74 i Ängelholm blev tung för Fighter Centre med hårda matchningar och ingen bra dag rent resultatmässigt. Men vi fick med oss massa erfarenhet i bagaget hem! Och pris för bästa kvinnliga fighter!

 

Coach Martin Koll sammanfattar dagen:

”Vi hade en mycket tuff dag. Nima Kaboteh gick en 6-manna turnering men det blev tyvärr stop i kvartsfinalen. Motståndaren från Furulund var helt enkelt lite vassare och fick bättre utdelning i slagväxlingarna, Nima kämpade på men det räckte inte denna gången. 

Anna Johansson mötte regerande svenska mästarinnan och gjorde otroligt bra ifrån sig med många fina sparktekniker och härliga kontringar, dock gick vinsten till motståndaren som hade ett fenomenalt fotarbete och hade bra flyt i stort sett rakt igenom.

Sist ut var Paula Stenung som gjorde en helt fenomenal K1-debut och ställdes mot en dansk tjej med extremt mycket rutin och ett dussintal K1-matcher. Första ronden var helt jämn där det delades ut mycket fina slag och sparktekniker från båda håll. I rond 2 tar Paula för sig mer skapar ett bra poängövertag. Hon får tyvärr en hård spark på revbenet precis i sista sekunden på ronden, men klarar sig utan räkning. Däremot blir hon väldigt defensiv och tillbakadragen i sista ronden som följd av sparken och motståndaren tar över poängledningen och vinner matchen.
Paula belönas dock med pris för bästa kvinnliga Fighter dels för showen hon bjöd på och dels för att hon gick jämnt mot en tjej som har betydligt mer matchrutin.”

 

Publicerad: