Alla tog medalj på First Fight 73

Fighter Centre IF åkte ner med 7 fighters och hela 12 funktionärer för kickboxningsnybörjartävling i Ängelholm. Totalt blev gick våra fighters 11 matcher och samtliga plockade hem varsin medalj.

Fighter Centre IFs Anna Joansson sammanfattar dagen:

Först ut är Jimmy Hallonsköld som vinner sin första match med 3-0 och där med är vidare i turneringen. Match nr 2 går dessvärre inte Jimmys väg och efter poängavdrag förlorar han den och det blir istället en match om 3:e pris. I tredje matchen hittade Jimmy ett bra lugn och tempo i matchen och taggade till för att vinna. En övertygande 3-0 vinst och ett brons till Jimmy. Att gå 3 matcher på en dag är tufft så stor eloge till Jimmy som stod pall.

Näst på tur stod Anton Nilsson som gjorde sin debut i tävlingssammanhang. Anton bjöd på en fin match men det räckte dessvärre inte till seger utan det blir match om 3:e pris för honom. I tredjepris matchen är Anton hungrig och gör återigen en fin insats som denna gång leder till seger med 2-1 och Anton säkrar därmed bronset. Stort grattis till debuten!

Jonathan Karlsson kör matchen direkt efter Anton och imponerar med sin teknik och vinner matchen övertygande med 3-0 och är därmed klar för final i sin viktklass. I finalen är Jonathan återigen mycket teknisk och sätter många fina poänggivande tekniker. Vinst för Jonathan och där med guld.

När det är dags för Malusi Sjögrens match börjar den med att vi får vänta in motståndaren som inte är redo i tid. När motståndaren äntligen har fått på sig utrustningen drar matchen igång. Malusi är pigg och hungrig och det märks att han inte har slarvat med konditionsträningen. Efter en jämn match blir det dessvärre förlust med 2-1 för Malusi och tredjepris match väntar.
Malusi vinner 3:e pris matchen pga W.O och tar där med bronset.

Anika Ritter bjuder på dagens enda dam-fight. Anika möter en ivrig motståndare som ger allt i första ronden. Men Anika krigar in i det sista och ger sig inte och när motståndaren är helt utmattad i tredje ronden kämpar Anika på och plockar viktiga poäng i matchens sista 30 sekunderar som där med ger henne en välförtjänt seger med 3-0 och där med ett guld. Grymt krigat, Anika!

Martin Jonsson gör även han debut i tävlingssammanhang. Martin bjuder på en mycket tekniskt och fin match och kämpade hela matchen igenom. Tyvärr förlorade Martin sin match, ett beslut som höjde många ögonbryn då Martin enligt de flesta hade matchen och satte mycket fina poäng. Men ibland har man domarna med sig och ibland inte och Martin skall vara mycket nöjd med sin debut. Bounce right back!

Sist ut för dagen och för Figther Centre IF är Kevin Kostic som gör sin fullkontaktsdebut i LK. Kevin, som nyligen fyllde 18, möter en betydligt äldre och mer erfaren motståndare som har 40+ KL matcher i bagaget och det blir en tuff match för Kevin. Kevin krigar alla ronder igenom och sätter många snygga poänggivande sparkar. Efter en mycket jämna match står slutligen Kevin som segrare och guldet kan åka med honom hem.

Särskilt tack också till vår poängdomare Liza Askoldova som dömde av hela 13 matcher och snart närmar sig B-domare och där med SM-standard.

Grattis till alla våra fighters som gjorde en bra insats i sina matcher och visade prov på fina tekniker, god fysik och bra kondition.
Och stor eloge till alla våra fantastiska funktionärer som gjorde en superinsats och hjälpte till med allt runt omkring så att våra fighters kunde fokusera på sina matcher. Ni är ryggraden vid sådana här tillfällen. Mycket kul att se så stor uppslutning av funktionärer och så fin sammanhållning i teamet.

Hela gänget:
Bakre raden från vänster: Martin Jonsson, Martin Koll, Armend Goshi, Anton Nilsson, Jimmy Hallonsköld, Liza Askoldova, Jonathan Karlsson, Jon, Anika Ritter, Edith Gilbert, Fanny Pantzar
Främre raden från vänster: Kevin Kostic, Jimmy Räisänen, Paula Stenung, Julia Karlsson Jacqueline Segerholm, Miia Niskanen, Anna Johansson, Malusi Sjögren

Fighters:
Från vänster: Kevin Kostic, Martin Jonsson, Anton Nilsson, Jimmy Hallonsköld, Jonathan Karlsson, Malusi Sjögren, Anika Ritter

Publicerad: