Medaljer till FMT på Kickboxnings-SM

På sju tävlande SM-debutanter tog FMT sex medaljer. Inte mindre än fyra tog sig till final. Outstanding!

I helgen arrangerades K-1 SM-2019 i Skurup och FMT fanns på plats med ett 11 man starkt team. Det var debut för alla våra sju tävlande, ingen hade ställt upp på K-1 SM förut. Men vilken debut! Totalt 4 silver genom Sam Ghoroghi, Merza Aklaghi, Patrik Hahn och Tove Brodin samt 2 brons genom Javad Vahid Reza och Axel Karlsson. Stort grattis!
Hassan Amiri – bounce right back!

FMTs huvudinstruktör och coach på SM, August Wallén, sammanfattar dagen:

”Det var inga lätta matcher. Det var stenhårt hela vägen! Till skillnad från thai och mma går man dessutom alla matcher på samma dag, vilket kräver riktigt hårt psyke. Det finns en hel del att önska sig när det gäller arrangemangets kvalitet, domslut och annat, men vi köttade på. Det var riktigt intensivt och det är nog fler än jag som är ordentligt trött idag.

Hassan kämpade väl men satsade för mycket på att avsluta och brände ut sig. Hitta ett lugn, förbättra balansen och jobba på konditionen är det som gäller.

Javad, som körde southpaw, fick tidigt i sin semi en höger i huvudet och fick en räkning. Han kom sedan inte in i matchen igen. Då de bara var tre i klassen fick han sedan gå en andra match där vinnaren går till final (mot den Javad redan hade mött) och förloraren får brons. I denna andra match så kom inte Javad igång förrän i rond två. Men han satte uppenbart fler tekniker även om man inte räknar dominans och driv. En av dagens två tvivelaktiga domslut. Brons istället för en chans till guldet.

Axel mötte den svenska mästaren i thaiboxning Marcus Liljedorff i sin första match. Han blev träffad av knän och fick bland annat ett cut under ögat. Men allt eftersom matchen gick fick han bättre och bättre fotarbete och drev mer och mer med sin boxning. Mycket bra utveckling på Axel som alltså är MMA utövare men som nu klarar sig riktigt bra mot renodlade stående fighters! I bronsmatchen skulle Axel möta en annan grym stående fighter (Otabek) vilket vi såg fram emot då Axel gör detta för att få en stående edge i sin MMA och då vill man möta dom bästa. Tyvärr dök motståndaren inte upp och det blev en walk-over vinst för Axel. Brons.

Sam som varit sjuk i två veckor såg ut som rutinen själv och gjorde exakt det som behövdes för att vinna semin och ta sig till final utan att vara vare sig utmattad eller särskilt skadad. Han vann sedan i mina ögon finalen stort (ja även på K-1 regler) men blev bortdömd. Skakade bara på huvudet över det. Man Sam går från styrka till styrka, jag är imponerad! Det skulle vara guld för oss men blev ett silver.

Merza körde riktigt snyggt och säkert och vann första matchen bekvämt. Han sparkade dock upp sitt smalben rätt illa och kunde sedan inte sparka med högerbenet i finalen och förlorade den på ett rättvist domslut. Silver.

Tove som normalt tävlar i -51 kg fick inget motstånd i 52 utan gick upp till 56 för att få match. Det motsvarar nästan två vitklasser i thaiboxning (från 51 över 54 till 57). Trots detta dominerade hon semin stort och såg mycket stabil ut. Bra utveckling. I finalen mötte hon en avsevärt tyngre motståndare som drev, slog mycket och sparkade stenhårt. Tove visade på grym utveckling och drev framåt från rond två. Men motståndaren utnyttjade sin massa och satte fler slag. Enligt regelverket är det antal träffar som räknas och motståndaren vann ett rättvist domslut. Silver.

Jag missade Patriks första match då jag coachade i andra ringen samtidigt. Han mötte dock en tuff kille från Södermalms Shaolin som han slog tydligt. Finalen blev sedan mycket kontroversiell. Patrik dominerade rond ett skulle jag säga men det var jämt och hårt. När ronden är över slutar Patrik men får då två hårda smällar av motståndaren och går i golvet. Han blir alltså sänkt efter att ronden är slut. Domaren ger då Patrik räkning i rondvilan för slag som utdelats i rondvilan. Matchen tillåts sedan fortsätta. Helt sjukt. Jag blev helt ställd och chockad. Jag har skrivit ett brev till chefsdomaren och detta kommer att tas upp för granskning inom kickboxningen. Patrik som är skakad får ytterligare två smällar och matchen som aldrig borde ha fortsatt är över. Silver för Patrik i en match som borde avbrutits. Fantastisk kämpaglöd hos Patrik som är en av de hårdaste jag vet!
Med och coachade var även Madeleine Kettner och Christoffer Becksén och dom gjorde ett grymt jobb. Stort tack till er!

Och det minst attraktiva jobbet av alla gjorde Morten Schanner som dömde en massa matcher nonstop på dagen. Utan domare inga matcher och om vi inte har med en domare så får klubben inte tävla. Tack Morten!

Det var väldigt trevligt, roligt, utmattande, glädjerusande, sammanbitet och hårt tillsammans med er denna helg. Stolt över alla!”

FMT vill slutligen rikta ett stort tack till August!

Bild från tidigare tävling, Merza Aklaghi och Patrik Hahn