Medaljregn för FBK på SM

FKB hade en riktigt bra dag på Kickboxnings SM i Skurup i helgen. Totalt tog vi 2 guld, 3 silver och 1 brons på totalt åtta fighters.

En mycket nöjd huvudcoach Martin Koll, på bilden, omringad av nybakade Svenska Mästarna Kevin Kostic och Paula Stenung har sammanfattat FBKs fina insatser. Alla fighters gjorde riktigt fint ifrån sig – stort grattis till både medaljer och matcher! Och tack till de nio medlemmar från klubben som hjälpte till med diverse uppgifter under SM!

Kevin Kostic gick 3 tuffa matcher i -69kg mot mer erfarna fighters i mästerskapets största viktklass (14 deltagare), men visade tydligt att han var ute efter guldet och krigade sig målmedvetet till vinst i samtliga matcher!

Guld blev det även till Paula Stenung i -55Kg som gjorde två fantastiskt fina matcher, varav en mot en veteran i viktklassen. Hon fick allt till att stämma och stod som segrare i både semifinalen och finalen!

Ahmed Alobaidy fick en tuff finalmatch där en annan göteborgare stod för motståndet och efter 6 minuters intensivt krig mellan herrarna i -94kg-klassen fick Ahmed se sig besegrad. Han gav precis allt han hade men motståndaren var två snäpp vassare.

Laura Kostic tävlade i -60 fullkontakt. Hon dominerade 1a ronden i sin finalmatch och vann den klart och tydligt. Men tidigt i rond 2 blir hon prickad av hårda slag och sparkar och får inte till sitt game. När motståndaren känner att hon tagit poängledning får hon större självförtroende och vinner matchen på delat domslut (2-1). Silver till Laura.

Julia Karlson vann med ganska knapp marginal sin semifinal. Mycket fin teknik och bra tajming var avgörande. I finalmatchen väntade ett mycket rutinerat motstånd som tyvärr satte stopp för Julias gulddröm.

Miia Niskanen och Anna Johansson gick två matcher vardera men motståndet var tyvärr för stark. De kommer tillbaka starkare!

Caesar Sirbus kvartsfinal slutade märkligt nog i en förlust trots att han satte både fler och renare träffar, var starkare konditionsmässigt och hade bättre tajming än sin motståndare. Denna match diskuterades flitigt i efterhand med domarkåren.

 

LOW KICK / LK (LOWKICK) / -60KG WOMEN
SILVER -LAURA KOSTIC , Fighter Kickboxing Förening

KL -55 SM WOMEN
GULD -PAULA STENUNG, Fighter Kickboxing Förening

KL -65 SM WOMEN
SILVER- JULIA KARLSSON, Fighter Kickboxing Förening
BRONS – MIIA NISKANEN, Fighter Kickboxing Förening

KL -69 SM MEN
GULD – KEVIN KOSTIC, Fighter Kickboxing Förening

KL -94 SM MEN
SILVER – AHMED MOHSIN,Fighter Kickboxing Förening

Publicerad: