Vinst för Ratko Tomić i första ronden på arm-triangle choke

Gladius MMAs Ratko Tomić fightades på Heroes Fighting Championship i Halmstad i helgen.

Han tävlade i catchweight -74,8 kg mot en norsk motståndare i MMA Klass- B. Det blev en kort visit i buren, Ratko sätter redan efter 2 minuter och 30 sekunder in i första ronden en arm-triangle choke. Stort grattis till vinsten!

Med sig från Gladius MMA hade han en hel armé som stöttade och coachade, se bild nedan!

Vi bad Ratko själv beskriva matchen:

”I lördags 4/5 fightades jag på Heroes Fighting Championship i Halmstad i MMA Klass B i catchweight 74,8 kg. Jag mötte en duktig och väldigt stark motståndare från Norge.

När matchen drog igång dröjde det inte länge innan det blev en slagväxling och därifrån till clinch, som heller inte dröjde länge innan motståndaren lyckades få ner mig. Väl på marken tar jag guard och får först därifrån på armbar som motståndaren lyckades försvara. Sen började jag jaga ryggen och lyckades få ryggkontroll. Väl därifrån försökte jag avsluta matchen ännu en gång när jag gick på rear naked choke – som heller inte satt.
Motståndaren lyckades istället ta sig från min ryggkontrollsposition och  jag fick mount.

Väl där började jag ta det lugnt, steg för steg började jag gå på strypningen arm-triangle choke eller head&arm choke som den också kallas. Efter 2 minuter och 30 sekunder in första ronden lyckades jag avsluta matchen på låset då motståndaren klappat ut.”

 

Publicerad: