Nytt kursformat och datum satta för vårens kurser!

 

Nu lanseras den nya generationens intensiva helgkurser för instruktörer och fighters!

Sedan August Wallén höll Shooters första intensivkurs i Polen i oktober 2002, har kurserna mer eller mindre alltid gått över flera dagar. Sedan dess har formatet med 24 timmars utbildning över fyra dagar varit ett bra verktyg. Men vissa kan ha svårt för att ta flera dagars ledigt för att gå på kursen och en del klarar kanske inte av fyra dagars hård träning i rad. Men viktigast av allt, för att kunna fortsätta driva utvecklingen framåt är ett fyradagars-format inte längre tillräckligt. Informationen får helt enkelt inte plats.

Från 2018 ändras kursformatet därför till helgkurser, sex timmar om dagen i två dagar.

Den gamla MMA-kursen är nu uppdelad på tre kurser som fokuserar på ett ämne/område var:
– Dutch (lämpar sig för båda fighters som endast fokuserar på stand-up och för de som kör MMA)
– Takedowns, clinch & cagework för MMA
– Groundwork for MMA

Jämfört med den gamla MMA-kursen betyder det 50% mer tid, vilket i sin tur betyder mer information, tekniker och övningar. Målet är att ge mer information med ännu mer fokus och specialisering inom varje område.

I kalendern hittar du information om kurserna som planeras tre helger i rad.

13-14 januari – Dutch
20-21 januari – Takedowns, clinch & cagework för MMA
27-28 januari – Groundwork for MMA

Obs! Som nämnts ovan är den första kursen (Dutch) även lämplig för stand-up fighters. Tillsammans med kurser för thai clinch, mittsträning med mera kommer den att ersätta den gamla SUF-kursen. Mer information kommer senare. Kurser inom andra områden kommer också att presenteras!