Besam Yousef uppmärksammad av Porträttet – Förebildarna

Porträttet är en reportageserie som lyfter och hyllar lokala förebilder i Göteborg och berättar storyn bakom alla de fantastiska förebilder som finns där ute. Besam Yousef är en av dessa förebilder.

Förebilderna väljs ut av Porträttets unga arbetsgrupp Front Team. Två gånger per vecka kommer nya inspirerande berättelser från lokala förebilder både på Facebook och Instagram. Front Team har valt ut Besam Yousef, fd UFC fighter och idag coach och tränande på Gladius MMA.

Nedan följer presentationen av Besam som idag utbildar sig till behandlingspedagog:

”Sedan 6 år tillbaks har jag arbetat med ungdomar, men de senaste åren spenderat min tid med ensamkommande ungdomar. Det jag gör är att guida dom genom samhället här i Sverige.
Ett råd till alla unga är att tro på sig själva och sträva efter de mål man har. Det har blivit allt mer vanligt att vi har ett offermentalitet här i samhället där man anser att man ska få allt serverat på ett silverfat. Istället för att sitta och tycka synd om dig själv , gå upp och gör något åt det. Våga tro på dig själv, gå emot fördomar och motbevisa alla hinder. Se dina hinder som lösningar. Många har fördomar om att MMA fighters ska ha tatueringar, ta anabola och vara aggressiv utanför ringen ,så är det inte. Man blir drogtestad innan varje match, tatueringar är upp till var och en. Personligheten har ingenting med själva sporten att göra utan man kan vara den mest ödmjukaste personen både i och utanför ringen.

Att vara en förebild är för mig en person som inspirerar och motiverar andra. Jag själv har ingen specifik person som förebild utan jag tar till mig lite av alla.

Jag kommer ihåg för 3-4 år sedan när jag fick mitt kontrakt med UFC och blev en offentlig person. Det var väldigt ovant för mig med tanke på att jag hellre håller en lågprofil. Något jag sent kommer glömma trotts det offentliga livet var min första debut match i globen. Där representerade jag för första gången Frölunda, Göteborg och Sverige. Även om matchen inte gick bra så var det en upplevelse fick lärdom från.
Det spelar ingen roll vart roten är ifrån sålänge man har viljan kan man lyckas. Idrotten har fångat upp så många som har kunnat hamna snett i livet på dess rätta vägar. Därför står jag för mer idrott åt folket.”

– Besam Yousef, 31, MMA fighter, studerar till behandlingspedagog –

, , , ,

Publicerad: