Två medaljer på Royal World Cup i Bangkok

Fighter Muay Thai bärgade två medaljer på Royal World Cup som just avslutats i Bangkok Thailand.

Fighter Muay Thai hade tre tävlande på plats på Royal World Cup i Thaiboxning som ersatte VM i år.

Elina Nilsson tävlade i -71 kg. Hon mötte Turkiet i första matchen där det blev en övertygande vinst via RSC i andra ronden. I semifinalen ställdes Elina mot Australien. En hård fight där Australien som var ett strå vassare denna gången tog hem vinsten och sedan även vann finalen mot Ryssland.
Det blev brons för Elina som har tillhört världstoppen och varit en av de fyra bästa i världen oavbrutet under de sex år hon tävlat i landslaget.

Evelina Wikner tävlade i -57 kg. Evelina mötte Canada i första matchen och vann via poäng. I semifinalen besegrade Evelina Nya Zeeland och i finalen ställdes hon mot Frankrike som gått som tåget genom hela turneringen. Evelina bjöd på bra motstånd men fick se sig besegrad via poäng men silver är ett fantastiskt resultat för Evelina som gjorde VM/World Cup debut.

Fredrik Björnander som representerar landslaget i -67 kg blev tyvärr magsjuk inför sin första match i turneringen. Han gick upp i ringen trots sjukdom men efter de inledande smällarna mot magen sade kroppen ifrån och det var inte möjligt att fullfölja matchen.

De tävlande hade med sig ett stabilt coach crew i form av August Wallén som är chefs instruktör på FMT, Jens Fredholm som är huvudtränare och ansvarig för FC-gruppen på FMT samt Johan Storm som både tävlat själv och är en populär och rutinerad instruktör på FMT.

Bilden, från vänster: Lena Olsson (en del av landslagsledningen på plats och tävlingsrådets ordf., Fredrik Björnander, Jens Fredholm, Evelina Wikner, August Wallén, Johan Storm och Elina Nilsson.