Uppdatering från Bangkok

Fighter Muay Thai är just nu på plats i Bangkok Thailand och deltar på Royal World Cup 2015 i Thaiboxning. Resultat från tävlingarna och uppdatering kring läget efter terrorattentaten i Bangkok hittar du här.

Bild: Elina Nilsson efter sin kvartsfinal (Fotograf Daniel Beronius)

Fredrik Björnander som representerar landslaget i -67 kg blev dessvärre magsjuk inför sin första match i turneringen. Han gick upp trots sjukdom men efter de inledande smällarna mot magen sade kroppen ifrån och det gick inte att fullfölja matchen.

Evelina Wikner tävlar i -57 kg. Hon mötte Canada i sin första match (kvartsfinal) och efter en tuff match i värmen tog hon hem vinsten via poäng och är nu vidare till semifinal där hon möter Nya Zeeland.

Elina Nilsson tävlar i -71 kg och mötte Turkiet i sin första match (kvartsfinal). Det blev en övertygande vinst via RSC i andra ronden och Elina är vidare till semifinal där hon möter Australien.

Imorgon onsdag är det vilodag på World Cup och semifinalerna går på torsdag.

Som många säkert hört så har det varit terrorattentat nära tävlingsarenan för World Cup och tävlingshotellet som svenska landslaget bor på i Bangkok. Samtliga i svenska landslaget är inräknade och i säkerhet.

Om det skulle bli en ändrad hotbild till exempel riktad mot tävlingshotellet så kommer hela landslaget omedelbart att byta hotell.

Om landslagledningen bedömer att de tävlande är i riskzonen på något sätt kommer hela laget inklusive anhöriga att flygas hem. Svenska Budo & Kampsportsförbundet står för alla sådana kostnader meddelar SB&Ks ordförande Stefan Stenudd.

I egenskap av vice ordförande för SB&K har August Wallén fått ansvaret för krishanteringen på plats i Bangkok. Till sin hjälp har han landslagsledningen bestående av Lena Olsson (tävlingsrådets ordförande), Pelle Bånghäll (head coach svenska teamet) Henrik Naessen (ass. Coach svenska teamet). Dessutom finns Pernilla Johansson på plats som är Svenska Muay Thai Förbundets ordförande samt Pontus Inerup som är läkare.