August Wallén utnämnd till hedersordförande för IMMAF

FMTs chefsinstruktör August Wallén har ärofyllt blivit utnämnd till hedersordförande för Internationella MMA Förbundet.

Detta skedde under världsmästerskapen i Amatör-MMA i Las Vegas i juli. August har en diger kampsportsbakgrund och har sett till att kampsport, främst MMA, befinner sig på dagens nivå!

Grattis och stort tack för din insats August!

Artikeln från Fighter Centres hemsida, se nedan :

”AUGUST WALLÉN UTNÄMND TILL HEDERSORDFÖRANDE FÖR IMMAF

August Wallén såväl grundade som var den förste ordföranden för Internationella MMA Förbundet (IMMAF). Under Amatör VM i Las Vegas den 12 juli utsåg Förbundsstämman Wallén till Hedersordförande för IMMAF.

August Wallén är en pionjär inom Europeisk kampsport och hans MMA-resa började för mer än 20 år sedan. Wallén är en av dem som såg till att MMAn fick en plats i inte i bara den svenska idrottsrörelsen utan också i resten av Skandinavien.

Wallén startade sin första kampsportsklubb 1992 här i Göteborg. Han spelade en helt avgörande roll för att MMAn och andra fullkontakt kampsporter räddades undan ett totalförbud i Sverige 2006. Strax därefter, 2007, grundade Wallén det Svenska MMA Förbundet (SMMAF).

Wallén har suttit i olika styrelser under åren, bland annat Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Svenska Submission Wrestling Förbundet. År 2011 utsågs han till Årets Ledare på Kampsportsgalan.
Idag driver Wallén Fighter Centre, han är chefsinstruktör för Gladius MMA och Fighter Muay Thai samt för Shooters MMA Fight Team som haft flera fighters i UFC som till exempel Luke ‘Bigslow’ Barnatt och John ‘The One’ Maguire från England, Besam Yousef från Gladius MMA och han var även coach för Alexander ‘The Mauler’ Gustafsson och Martin ‘Hitman’ Kampmann i deras tidiga karriär.

Wallén har varit coach för flera fighters från Fighter Muay Thai på otaliga mästerskap som SM, NM, EM och VM. I augusti bär det av till Royal Cup (World Cup) i Bangkok där Fighter Muay Thai har tre fighters som representerar svenska landslaget.

Wallén tävlade själv i Shootfighting redan på 90-talet. Han påbörjade sin professionella MMA karriär 2006, han har innehaft The Zone FCs titel i -84 kg och har ett fightrecord på 8-1 i Pro MMA.
Bilden: August Wallén samtalar med Lou Lauria som är representant för UFC.

Bilden är tagen under VM i Amatör MMA 2015.”