Fighter Centre öppnar gym

Sedan Fighter Centre slog upp portarna har vi ständigt förbättrat, utvecklat och byggt till. Nu tar vi nästa steg och öppnar ett komplett gym!

Under sommaren 2000 byggdes de gamla squash-hallarna på Viktoriagatan i Göteborg om till tre stora hallar och i augusti samma år invigdes Fighter Centre. Redan efter några år hade vi nått lokalernas maxkapacitet. Eftersom hallarna hade drygt sex meter i takhöjd fanns möjligheten att bygga ytterligare våningsplan. Detta gjordes i samtliga hallar med ett par års mellanrum och nu finns det inte mindre än sex stora hallar där totalt över 1800 medlemmar tränar.

Det centrets medlemmar efterfrågat allra mest sedan duscharna renoverades förra sommaren är ett gym som alla kan använda. Så när lokalen på 160 kvadratmeter vägg i vägg blev ledig så gjorde vi slag i saken.

Nu går allt i rasande fart. Kontraktet skrevs på för ett par veckor sedan och arbetet med att färdigställa lokalerna är i full gång. Förra veckan revs pentry och andra inventarier ut, i fredags målades väggarna en första gång, idag rivs all gammal el, imorgon demonteras den gamla belysningsanläggningen, onsdag och torsdag monteras nya armaturer, fredag sätts det upp ljuddämpande plattor i taket. I början av nästa vecka läggs gymgolvet ut och i mitten av nästa vecka levereras utrustning från flera ledande leverantörer.

Gymmet kommer att vara komplett med ett flertal konditionsmaskiner, skivstångsstationer, hantlar, kettlebells, monkeybars, kompletterande maskiner samt prehab- och rehabutrustning med mycket mera. Planerade öppettider är 06.00-23.00. Preliminärt datum för invigning är måndagen den 2 mars, en knapp månad efter att hyreskontraktet skrevs under.