Tre medaljer på EM i Thaiboxning

Igår var tre fighters från Fighter Muay Thai uppe i ringen på EM i Thaiboxning som just nu pågår i Krakow Polen.

Tävlingsdagen bestod av semifinaler och finaler:

Elina Nilsson mötte Andrea Ivas från Kroatien – A-klass -75 kg. Ivas var mycket större än Nilsson men matchen var ändå jämn. Första ronden kunde gått åt båda hållen, andra ronden vann Ivas och tredje ronden var Nilssons. Domslutet gick till Ivas och Nilsson fick denna gång nöja sig med ett silver.

Evelina Wikner gick final i B-klass -57 kg mot finskan Anette Österberg. Österberg, duktig poängplockare, låg lite före Wikner i alla ronder och tog hem guldet i klassen. Wikner gjorde ett mycket bra första internationellt mästerskap och får ett silver med sig hem.

Billy Bengtsson mötte Dries Geerts från Belgium i semifinal i B-klass -63, 5 kg. Geerts var en storlek större än Bengtsson som trots det gjorde mycket bra ifrån sig. Bengtsson var den tekniskt bättre fightern men hade problem med Geerts massa. Geerts var dessutom mycket bra på att  sätta sista träffen i duellerna. Brons för Bengtsson!

Foto: Diana Ristic