Lisa Pihl som Valkyria i Gladiatorerna även nästa säsong!

Ja kanske inte av utmanarna då det inte var många som gick vinnande ur striderna mot henne! Nu är det beslutat att Valkyria kommer tillbaka i rutan även nästa säsong och ställer till det på Plattan, Gatloppet mm. Inspelning sker i höst för visning 2015.

Hej Lisa, vad kul att få se dig i Gladiatorerna igen! Var det ungefär som du tänkt dig?

– Jag är väldigt tacksam att få delta i en säsong till som divan Valkyria.
Det var svårt att föreställa sig hur det skulle bli att vara delaktig i Sveriges största produktion. Jag älskade ju programmet när jag var liten, men det är mycket mer jobb bakom och mer på spel än vad som syns. Samtidigt är det bland det roligaste jag gjort.

Vilka var fördelar från din kampsportbakgrund?
– Jag hade nog mest fördel av kampsporten i min favoritgren Plattan. Dock är ju inte riktigt samma tekniker tillåtna, men jag lyckades få till ett eller två rätt bra kast ändå tycker jag och förblev obesegrad där hela säsongen!

Vem av Gladiatorerna skulle du vilja möta, och i vilken gren?
– Vi gladiatorer är ett team och vi skulle aldrig gå upp mot varandra, men nog hade det varit häftigt att köra en superfight mellan stilar mot arenans thaiclinch-drottning som totalägt Plattan; min fina vän och thaiboxare Athena. Det hade nog hon tagit hem…

Är det något som du kommer träna extra på inför nästa säsong?
– Jag kommer definitivt träna upp mer stabilitet i mina ben och knän. Många gånger kände jag mig som Bambi och det är först nu som jag börjar kunna lassa på benträningen ordentligt.

Hur känns det att vara känd som Valkyria, känner folk igen dig privat? Får du mycket uppmärksamhet på stan för din roll?
– Känd är väl lite att ta i. Det märks väl inte så mycket egentligen. Det är för det mesta jättetrevligt med alla barn och vuxna som kommer fram och hälsar, som på BJJ-SM i helgen där det blev en del foton med härliga kampsportskids. Jag är också tacksam för att jag får vara en del i tillställningar för välgörande ändamål och på det sättet glädja barn som har en tuff vardag kantade av sjukdomar och annat, som de fina evenemang som Min Stora Dag och Barncancerfonden arrangerar. Det är nog det bästa av allt med hela gladiatorkarusellen.

Lycka till med träningen Lisa och vi ser fram emot att du släpper lös divan Valkyria lite då och då!

//Ammi Mobacken