Alex T Harris VM 2014 Malaysia

FMTs Alex T Harris på VM i Malaysia

Alex T Harris är en riktig krigare och har bevisat gång på gång vilken fantastiskt fighter han är! Han krossar sina motståndare med både kraft och en matchstrategi utan dess like! Med sin rutin vann han årets SMfinal på RSC på tredje räkningen. Matchen som gick live på SVT finns fortfarande uppe på SVTplay. Alex T Harris är en av Sveriges mest meriterade thaiboxare med en mängd medaljer i backfickan. Han har totaldominerat sin viktklass -75 på SM under flertal år och har har hela SM guld med sig i bagaget. Att han vunnit priset som Årets Mästare två år i rad på Kampsportsgalan bland ALLA Sveriges kampsportare säger väl allt?

Stort lycka till Alex önskar FMT!!!

Vid många matcher har han haft FMTs coach Jens Fredholm i sin ringhörna och de har tillsammans erfarenhet från en mängd mästerskap. Jens finns såklart på plats även denna gång. Dreamteam förstärks ytterligare av coach August Wallén samt FMTs två landslagsfighters Elina Nilsson – tvåfaldig världsmästare samt debutanten Youssef Issa.

Bild tagen av coach Jens Fredholm på plats i Malaysia. Obs lägg märke till postern bakom Alex!

Alex T Harris Stor VM 2014 Malaysia

Alex T Harris Stor VM 2014 Malaysia

Efter VM ska Alex T Harris försvara sin WMC-titel i -76,2 kg, super middleweight i thaiboxning vid en stor gala i Monaco i juni. Han möter så den 30-åriga franska thaiboxare Yohan Lidon som har 103 matcher varav 74 vinster i bagaget. På galan kommer ett flertal av världens bästa fighters delta för att slåss om världsmästartitlar, bl a thailändarna Saenchai och Buakaw. Alex tog hem den professionella WMC titeln i april 2012 i Frankrike och försvarade den ett halvår senare på Rumble of the Kings i Linköping då han vann via TKO över den rutinerade thailändaren Pidsanu ”Madsua” Kunchat.

I sin meritlista har han vid amatör-vm debut i IFMA B-klass 2008 VM en guldmedalj! 2011 ställde han upp åter upp i VM men då i IFMA A-klass och vann silver efter att dessvärre ha förlorat på poäng i mycket jämn match i finalen mot Ukraina. Alex har även en seger i november 2011 då han vinner Superfighten mot japanske Yoshihiro Sato på Rumble of the Kings. Japanen har en fantastisk meritlista med totalt närmare 100 matcher i bagaget, i K-1, kickboxning och thaiboxning och erfarenhet från flera K-1 Max-turneringar där han tagit hem guld både 2006 och 2007. I april 2012 i Frankrike tar Alex hem den professionella WMC titeln i supermellanvikt efter en fem ronder hård match mot fransmannen Ailo Batonon.

Drygt ett halvår senare står Alex som titelförvarare för sin WMC-världsmästartitel. På Rumble of the Kings i Linköping mötte han den rutinerade thailändaren Pidsanu ”Madsua” Kunchat (vinnare av 2011 upplaga av The Contender) och vann på TKO i tredje ronden.
//Ammi Mobacken

, ,

Publicerad: