FMT Säker & Trygg Certifierade!

Idag mottog FMT genom Lena Olsson och Ammi Mobacken Säker & Trygg Certifiering. FMT är en av de första kampsportsklubbarna i Sverige som mottar denna certifiering!

Projektet ”Säker och trygg förening” finns till för att hjälpa föreningar förbättra kvaliteten i sin verksamhet genom att se över saker som säkerhet, demokrati, etik och ledarskap. I praktiken kan det handla om frågor som försäkringsskydd, förebyggande av skadegörelse, jämställdhetsplaner och drogproblematik.

Syftet med projektet har varit att få in ett naturligt säkerhetstänkande i föreningslivet och därigenom minimera de eventuella risker som finns. Vi kommet att jobba systematiskt för att stärka kvaliteten inom en rad olika områden.

  •  Mål & vision
  • Brandsäkerhet
  • Utrustning som krävs för verksamheten
  • Hjärt & lungräddning (HLR)
  • Olycksfall/akut insjuknande
  • Föreningskunskap
  • Ledarskap -föreningskultur/klimat
  • Doping/droger/alkohol/tobak
  • Resor – Värdetransport