Gladius Lisa Pihl ny gladiator på TV4

TV4 berättar att för åttonde gången kommer de stenhårda Gladiatorerna att försvara sin arena. 32 av Sveriges mest vältränade och modiga kvinnor och män har bestämt sig för att utmana dem, i sin jakt på ära och ryktbarhet. Utmanarna tävlar mot varandra i sex tuffa grenar. I deras väg står sexton närmast övermänskliga Gladiatorer, som kommer att göra allt som står i deras makt för att stoppa dem.”

-Grattis Lisa, vad kul att få se dig på tv! När och var spelades det in?

”Tack! Serien spelades in med 12 avsnitt och ett ”kändisavsnitt” med bl a Armand Krajnc och Mikaela Laurén i Sundsvall i november -2013. När jag som bäst borde förberett mig för SM….”

-Låter som en perfekt uppladdning med tanke på att du tog hela två SM-guld (Submission wrestling och Shootfighting)! I Gladiatorerna är du Valkyria. Hur är hon; snäll och blyg?”

”Hehe, nej inte direkt. Valkyria är stark och mäktig och älskar rampljuset. Valkyria skulle aldrig göra fulknep, men är stenhård att fightas mot.”

-Vad var den svåraste respektive lättaste tävlingen för dig?

”Ingen av grenarna är egentligen lätta. Det skulle väl vara Pendeln då, den kräver inte så mycket fysik, utan är så kallad ”pappa-TV” (vedertaget uttryck). Grenen Plattan, vilket påminner i vilket fall litegrann om SW, var en favorit även om pressen var stor att vinna. Eventuellt gör jag mitt livs första kryss i något avsnitt om det vill sig väl.”

-Vad hade du för fördel av dina bjj och mma  kunskaper?

”Jag är ju inte direkt ett proffs på varken BJJ eller MMA och en proffsfighter eller toppgrappler hade kanske gjort det annorlunda än jag gjorde, men lite nytta hade jag av kampsportsträningen. Jag är ingen klassisk brottare och ingen av de grejer jag brukar göra i SW är tillåtna i Gladiatorerna.

Det jag hade med mig var nog att jag inte är rädd att få en smäll, att jag är ganska stark för att vara tjej och att jag är hygglig på att lyfta folk. Det sistnämnda visade sig vara en vinnande egenskap i längden. ”

-Ska du göra något mer framträdande som Valkyria snart?

”Det kan hända…Väldigt snart dessutom. Håll koll på TV4, annars ses vi nog ändå snart på mattan på Fighter Centre”