Intervjuer med våra tävlande på BJJ EM

Svaren

Daniel Eklund

Hallå där! Vad kul att ni intervjuar mig!Â

1. Inför denna tävling känns min form toppen!

2. Under min satsning inför EM har jag valt att träna på ett väldigt speciellt sätt. Till att börja med har jag använt mig av mikro-periodisering, vilket innebär att jag även planerar intensiteten på alla mina pass för att uppnå något så kallat superkompensation. Utöver mina vanliga ”bjj” pass så har jag kört bas-styrka under de senaste veckorna.

3. Jag är anmäld i -69kg. Det enda jag vet om mina motståndare är att dem är i vägen för mitt guld och vill göra allt för att stoppa mig från att ta det. Mer än det behöver jag i princip inte veta då jag har full fokus på min game-plan och inte vad deras är.

4. Jag förväntar mig såklart att man ska komma hem med en medalj. Men det viktigaste för mig är att jag har gjort mitt bästa, mer än det kan man inte begära.

I min senaste tävling, Swedish Open tog jag guldet i -64kg utan att förlora ett poäng, däribland mötte jag SM ettan som jag tidigare blev diskvalificerad mot i finalen, en duktig kille som jag denna gång vann över med 10-0 mot. Har under flera år tävlat i bjj, men mina främsta tävlingar är 2a plats i Bjj SM, guld Swedish Open och guld Stenungsund Open. Sen har jag gått flera tävlingar tidigare som jag fått medaljplats, som Danish Open, Nordic Open med mera.. Utöver Bjj’n har jag även tävlat i brottning. Där jag har medaljer från ett flertal tävlingar men framförallt två lag-SM/Fyrstads guld, varav ett av dem blev jag obesegrad klassegrare. Och guld i distriktsmästerskapet.

5. Vill passa på att tacka alla nära runt om mig som stöttat mig, min pappa och familj som gett mig alla förutsättningar för att lyckas, alla på klubben som hjälp mig att bli den jag är, Gladius MMA som stöttar oss tävlande, mina vänner som gör mina dagar fantastiska och alla som gett mig bra energi under min satsning. Framförallt vill jag säga att jag är super tacksam för allt Paulo Sandsten har bidragit med, allt har blivit mycket roligare när du har varit närvarande! Paulo är en stor inspirationskälla som har stort inflytande på både min träning och min vardag.Â

.

Serkan Özdem

1.Känns grymt bra!Â

2.Jag har lagt mycket tid både på styrketräning och brottning.Â

3.(-100,5kg vit) i stort sett så vet jag ingenting om  mina motståndare så jag fokuserar på vad jag ska utföra så att det påverkar mig inte så mycket.Â

4. Jag har stora förväntningar, mycket teknik, roligt…Â

5. Jag vill tacka alla som har varit engagerade för min coachning

.

Tony Jonsson

1. Formen känns bra, man känner väl alltid att det finns saker man kunnat gjort bättre eller lite annorlunda men överlag så känns allt bra.Â

2. Jag har tränat 2-3 pass per dag som vanligt och mycket sparring här på slutet.Â

3. Jag tävlar i -82,3 lila och jag vet att jag har några riktigt tuffa i min viktklass.Â

4. Mina förväntningar är att jag efteråt ska kunna känna att jag presterat mitt bästa. Sen har jag förlorat finalen i mina två senaste tävlingar så att äntligen få vinna en final och dessutom i ett EM vore ju rätt skönt.

5. Jag vill först och främst tacka min flickvän som står ut med mig. Sen mamma och pappa som alltid stöttar. Alla träningskamrater och såklart Paulo som har hjälpt mig otroligt mycket på det hår året jag bott i Göteborg.

.

 

Henri Lindroos

Greetings from Lissabon,

Sorry for being lazy but I´ll take this one in english!

1. Today has been pretty much only traveling, since my flight went via Paris and the Charles De Gaulle airport. It was good to see a lot of cauliflower ears all around. Made the whole experience feel safe.Â

2. All the preparation has already been done during the past couple of weeks so today, like last evening, was just about taking it easy and beginning to enter the peaceful and focused state of mind. Reading a book, talking to friends, family and my brother.

3. Tomorrow I will compete for the -88.3kg, blue belt, adult division. I have some friends from Sweden and Finland in the same division but otherwise the competition is unknown. I know it will be around 60 guys in the bracket.

4. My only expectations for this tournament, as for any other competition before and also in the future, is to learn. My process goal for the competition is to be calm and present.

5. I want to thank my training partners, who have put a lot of effort into helping me prepare for the tournament. Of which some of them listed here, in random order: Frank Barman, Robin Halfvordsson, David Silva, Emil Timlin, Jesper Larsson, Anders Nilsson, Martin Simlastik, Christoffer (mother-in-law´s dream), Mikael Knutsson, Niklas Af Enehielm, Hamina Pankration Gym guys in Finland… There are also many more and I apologize for excluding the rest. Now it´s time to get some sleep!