Jennifer Österlin inför SM-finalen lördag 18e januari

Grattis till fin match och vinst i SM-kvalet!

Tack så mycket! Vid mina tidigare två SM har jag gått direkt till final så det var roligt att få gå ett kval. Jag tycker om att matcha, det är därför jag tränar – så det var positivt att få köra! Och alltid roligt att vinna!

Hur var kvalet?

Det var en väldigt rolig match, skitkul helt enkelt. Jag hade fått reda på innan att Bea Malecki hade bra raka tekniker så jag gick ut med respekt – det gjorde att jag kunde checka hennes tekniker och möta upp. Kvalet  i Stockholm var ett välordnat och bra arrangemang vilket hjälper oss fighters mycket. Skönt när allt rullar på enligt plan!

I år är SM-finalen i Umeå, har du varit där någon gång?

Nej jag har aldrig besökt Umeå. Men jag har förberett mig med ny mössa och varm jacka! Jag är osäker på om det är snö eller inte där men jag har hört att Umeå ska vara en mysig stad!

Är du laddad inför finalen?

JA! Jag har laddat efter konstens alla regler! Jag är lagom tränad, det är viktigt för mig att inte bli för övertränad samt att få vikten på plats. Detta är min tredje SM-final på raken. Det är en mycket viktig match för mig då det är VM i år och jag vill verkligen ha en plats i landslaget för att kunna försvara mitt VM-guld!

Vad vet du om din motståndare  Therese Sjöholm från Halmstad Muay Thai?

Jag tjuvkikade lite på henne under kvalet, men det är ungefär den informationen jag har. Hon verkar stark framåt och jag såg några riktigt fina knän. Jag och min coach Jens Fredholm har snickrat på en gameplan och vi har några trick i lådan! Det kommer bli en riktigt rolig match!

Vi ser fram emot att kolla in matchen live på SVT Play. Kör hårt och lycka till!

//Ammi Mobacken

 

Fotot är taget på Fighter Centre av klubbkompisen Diana Ristic. Mittshållare Mikael Börjesson.