Youssef Issa inför SM-finalen lördag 18e januari

Grattis till dina två vinster på SM-kvalet! Du gjorde din SM-debut i kvalet?

Tack! Det stämmer, jag har kört thaiboxning seriöst sedan 2011 och nu var det dags för mitt första SM!

Hur är känslan från kvalet?

Det kändes jävligt bra! Jag känner mig stark! Det var min SM-debut och då som enda person i min viktklass få gå två matcher – och vinna båda, är en härlig känsla! Skönt att få visa vad man går för. Det var inga problem att ställa om från första matchen till andra, det var drygt en timme mellan matcherna så det var lugnt. Jag har verkligen sett fram emot att tävla i SM! Det var skönt att ha ett team med mig från FMT upp till Stockholm, det gav trygghet och jag kunde koncentrera mig på fightingen. Vi var fem fighters och tre coacher. Jag tycket det var riktigt kul att vara med på en så stor tävling med Sveriges elit!

Finalen går i Umeå under SM-veckan och matcherna kommer att sändas live på SVT Play. Har du varit i Umeå förut?

Nej  aldrig. Men det är bara finalen som gäller nästa helg, mitt fokus är på själva fighten!

Är du laddad inför finalen?

Ja, jag ser verkligen fram emot final, jag är väldigt taggad! Jag har ett bra team som står bakom och hjälper mig med all uppladdning och sparring. Hela FMTs FC team finns där för mig! Dessutom är vi 3 fighters från FMT som ska tävla i Umeå och 3 coacher som följer med. Teamkänslan är viktig och det känns kul att få representera FMT i en SM-final!

Vad vet du om din motståndare  Patrik Lyzell från Malmö Muay Thai?

Honom känner jag! Vi har tränat i Thailand i 3 månader tillsammans. Jag har stor respekt för honom och det ska bli riktigt roligt att få möta bra motstånd. Jag har utvecklats otroligt mycket sedan dess så det ska bli kul att få möta just Patrik! Jag tror det kommer bli en galen fight som publiken kommer att gilla. Och där jag förhoppningsvis står som vinnare!

Tack för pratstunden Youssef! Stort lycka till!

 

//Ammi Mobacken