6 anmälda till Svenska Mästerskapen i Thaiboxning 2014

Varje SMTF-ansluten klubb har fått anmäla en fighter per viktklass med öppen anmälan där manliga boxare i ska ha genomfört minst 5 C-klass (dvs. fullkontakt) matcher i muaythai, och kvinnlig minst 3 matcher i C-klass i muaythai. Anmälningslistan blev offentlig i helgen, och det är totalt 80 fighters anmälda, fördelade på 30 tjejer och 50 killar. Tyvärr var Elina den enda anmälda i sin klass,   men som regerande världsmästare har  Elina en plats i landslaget och siktar på  VM i Malaysia i maj. För FMTs räkning blir det alltså fem fighters och fyra coacher som reser till Sthlm för att kämpa om de ädla valörerna och plats i svenska landslaget.

 ***Länk till anmälningslista SM***

Anmälda från FMT:

-57 kg, Evelina Wikner

-67 kg, Jennifer Österlin

-71 kg, Elina Nilsson

-60 kg, Billy Bengtsson

-75 kg, Alex T Harris

-81 kg, Youssef Issa

SM-finalerna går två veckor senare i Umeå, under den sk SM-veckan (14-19 januari 2014)  då Svenska Muaythaiförbundet ansvarar för finalarrangemanget tillsammans med Renyi.

FMTs eminenta tävlingsarrangör Lena Olsson, som senast höll i spakarna för FMT Open #20, har blivit ombedd att ta hand om sekretariatet under SM-finalerna. Vi hoppas att hon får sällskap av många FMT fighters och coacher som slåss för guld!