Pre-fight intervju med Evelina Wikner

– På lördag är det dags för match på West Coast Battle, vad vet du om galan?

Jag var på West Coast Battle för två år sedan, men då som publik. Det är en bra gala med schysst arrangemang. Kul att det denna gång innehåller både en turnering och ett par tjejmatcher. Det blir en perfekt helkväll med många spännande matchningar! Eftersom galan går i Varberg behöver vi inte sova över utan kan ta oss hem efter invägningen på fredagkväll. Det är rätt skönt att få ladda hemma. Jag hoppas på att många FMT-klubbkompisar kommer och hejar fram mig till vinst!

– När tävlade du sist?

Min förra match, som var min B-klass debut gick 25e maj på Contenders vs Challenger i Borås. Då hoppade jag in med bara två veckors varsel för Ema Thuni, Malmö Muay Thai som blivit skadad. Jag vann över Linnea Larsson Fightcamp Warberg i -57 kg.

Hur har förberedelserna sett ut inför matchen? 

Jag har laddat ganska länge. Sommaren ägnade jag mig åt att styrketräna och bygga upp mig fysiskt, och nu under hösten har jag mer slipat tekniker och tränat på mitt game. Jag har två FMT-coacher med mig till Varberg, dels Jens Fredholm som är min tränare och den som lägger upp min träning, och dessutom min träningskompis Malin Dahl. Det känns tryggt att ha dem i ringhörnan.

Vad vet du om din motståndare?

Tanken var att jag skulle möte Ema Thuni i 57 kg men jag fick för två veckor sedan reda på att hon tyvärr var skadad och inte skulle ställa upp. Jag blev istället erbjuden en match mot Jenny Krigsman men som högst kunde tänka sig att gå i 55,5 kg, så det fick det bli! Jag vet inte så jättemycket om Jenny mer än att hon är en rutinerad fighter med många matcher i bagaget. 

– Vad har du för speciellt upplägg inför denna match?

Jag har en gameplan. Men den är hemlig!

Hur känns det att gå i en lägre viktklass?

Lite jobbigt att behöva banta på bara två veckor! Jag har aldrig gjort det utan har enbart behövt justera vikten inför matcher. Jag började med att skära bort alla kolhydrater men det funkade inte på mig. Efter 4 dagar hade jag ingen ork alls, utan fick lägga till lite kolhydrater. Det är svårt att veta hur kroppen reagerar då jag aldrig behövt banta, men jag behöver helt klart kolhydrater. Nu ligger jag rätt till så vikten kommer inte att bli något problem. 

Vad har du för tankar om B-match?

Det är kul att gå B klass! Så skönt att slippa den irriterande hjälmen. Jag har ett rätt litet huvud så den sitter aldrig bra utan bara åker runt så den hamnar snett och skymmer sikten. Visst skyddar den lite, men mest skymmer sikten. I B är det två ronder till, 5×2 minuter så sammanfattningsvis är B-klass längre matcher och utan hjälm och benskydd. Förra matchen som var min debut i B-klass funkade bra. Jag har rätt härdade smalben så att inte ha benskydd berör mig inte. Och fem ronder känns helt rätt eftersom jag har bra fys.

Gamet blir lite annorlunda jämför med C-matcher. Det är lite lugnare då man är mer försiktig med att gå in. 

Vad ska du äta efter tävlingen?

Då ska jag dricka en öl! Just nu är det inte så noga med vilken sort!

Vad är du sugen på som du inte kan äta nu i och med bantningen?

Dumle, geisha, choklad!!!! (här drömmer sig Evelina bort och blir lite okontaktbar en liten stund…) Nu är godissuget inte så farligt, värre var det när jag skar bort kolhydraterna!

Stort lycka till Evelina! Vi önskar dig vinst, en öl och massa godis på lördag!

Fotot taget av Ammi Mobacken under ett av Evelina Wikners och Malin Dahls styrkepass i somras.

//Ammi Mobacken