Fredrik Björnander på Battle of Lund V till helgen

Fredrik, kommer ursprungligen från Halmstad, pluggade i Umeå och bor sedan ett par år tillbaka i Göteborg och tävlar för FMT. Han har ett SM-silver från 2011 och ett record på 17-3-0 med sig i bagaget. Under hösten har Fredrik varit instruktör, tränat i FC och coachat på flertal tävlingar för klubbkompisar.

Hur känns formen?

– Den känns riktigt bra! Jävligt gött! Jag har lagt upp fysen på ett annorlunda sätt denna gång. Jag kör ingen löpning utan har tränat mer grenspecifikt med mycket intervaller och mer fys på säck.  Senast jag tävlade var på SM-kvalen i december. Helst vill jag ju matcha hela tiden – så det känns bra att vara tillbaka i ringen!

Berätta om uppladdningen inför matchen?

– Jag har haft åtta veckors uppladdningstid, vilket har varit perfekt! Precis som jag vill ha det!  Tack vare min sponsor Nordic Wellnes har jag haft möjlighet att köra styrka på alla deras anläggningar i Göteborg. Där har jag tränat på grund- och explosivitetsstyrkan.

– På Fighter Centre har jag kört mina teknikpass i FCgruppen och friträningspass med sparring. Dessutom har jag kunnat träna i samband med att jag ansvarat för FMTs morgonträning två gånger i veckan.

Berätta om din motståndare.

– Jag har försökt göra lite research på honom; Arian Behrami från Golden Leaf i Malmö. Han är ung, lite längre och större än vad jag är och har gått många matcher på sista tiden. Så han har fått väldigt mycket rutin trots sin unga ålder. Men även om jag försökt kolla upp honom så vet man ju aldrig vad man har att vänta sig förrän man står där mitt emot honom. 

Har du varit på någon tidigare Battle of Lund-gala?

– Nej, men jag vet att det är bra matcher och bra uppstyrt. Det känns lite extra i och med att det är en gala, lite mer show över det hela.  Det kommer såklart vara mycket Lund- och Malmöpublik. Då är det skönt att veta att det kommer med ett stort gäng supporters från FMT. Man får försöka göra sitt bästa för att göra sina vänner nöjda. Det blir en extra morot för att vinna matchen.

– Jag gillar att tävlingen är på kvällen. Det känns skönt att ha hela dagen på mig att mentalt ladda. Man slipper vara morgontrött och stel, Jag kommer att gå match nummer två på galan vilket är svinbra. Då slipper jag stå och vänta, utan det är bara att köra!

Vilka coacher har du med dig från Fighter Muay Thai?

– Med mig i ringhörnan har jag Jens Fredholm och Johan Storm. Jens är min instruktör och Johan Storm min sparringpartner. Johan offrar jättemycket av sin tid för att hålla mits och har sparrats mycket med mig. 

Har du bestämt vilken ingångslåt du vill ha?

– Jag har bytt ingångslåt många gånger under mina 17 matcher. Men nu var det ett tag sedan jag fightades så det känns gött att ha en trygg låt att gå in till. Jag har valt den låten som jag startade med för 5-6 år sedan: Warriors med Ky-mani Marley. Det är en reggae-hiphop låt som får mig i rätt läge inför fighten.

Stort lycka till Fredrik!

//Ammi Mobacken