Fokus på Robin Banjo Gidlöv inför The Zone FC 12

Din motståndare är Peter Ryrland från Snow MMA som gör sin proffsdebut på The Zone. Vad vet du om honom?

Jag vet att han är en småbarnspappa på drygt 30, varit med och byggt upp Snow i Gällivare. Han har inte tävlat så mycket, och de tävlingar han gjort har varit utspridda i tid. 5 matcher under åren 2008-2013.

Vilken bakgrund har du och när kom du till Gladius?

Jag hade ingen träningsbakgrund alls innan jag började med mma som 18åring. Jag var då en småtjock datanörd som inte rörde på mig i onödan. Min pappa tipsade mig om att börja träna mma på en klubb i Alingsås där jag då bodde. Och jag fastnade direkt!  Jag tränade där i två år och gick en hel del grapplingtävlingar – jag älskar verkligen att tävla! – sen kände jag att jag ville ha mer utveckling. Jag hade hört mycket gott om Gladius och om chefsinstruktören August Wallén hade jag hört att han var otroligt duktig och höll en hög nivå på sina pass. Och jag har inte ångrat mig en sekund! Dessa två åren har varit väldigt utvecklande för mig. Att få träna i en sådan fokuserad klubb med många grymma träningskompisar under August Wallén gör att jag kan spetsa till mitt game. Dessutom finns det alltid bra fighters att sparras med – det betyder jättemycket!

Jag har satsat målinriktad ända från start, och att göra proffsdebut inom mma var ett mål som jag uppnått. Nu är det nya mål som gäller…

Hur tävlingserfaren är du?

Jag tävlar så mycket jag kan! Jag hatar att förlora, men i de fall då det tyvärr inte är min arm som höjs så försöker jag ta till mig matchen och lära mig av mina misstag istället för att deppa ihop. Och så jag kommer igen starkare på nästa match! Jag har ett Shootfightingrecord på 10-5-5 samt 3 vinster och 1 förlust inom amatör-mma. Och så vann jag ju min proffsdebut via en giljotin i maj på Cage Challenge X.

Vad är det för skillnad på uppladdningen för denna din andra mma match mot proffsdebuten? Hur känns din form?

Det är inte så stor skillnad för mig. Min uppladdning inför debuten gick grymt bra så jag kör samma upplägg. Jag tränar mycket, formen är precis som planerad! Jag har börjat med BJJ vilket är väldigt roligt. Jag fick nyss mitt blåa bälte något som jag är väldigt stolt över! Fighter Centre är verkligen mitt andra hem; förutom de ”vanliga” mma-passen i pro-gruppen kör jag grappling, BJJ, fysträning och instruerar BJJ för barn och ungdomar. Det blir en hel del markträning men jag gillar även stående. Jag tränar en del stående med Elina Nilsson, det är mycket värdefullt att kunna köra på alla discipliner. Elina är tvåfaldig världsmästare i thaiboxning och även en grym mmafighter som också har match på The Zone. Det är verkligen fantastiskt att ha så många duktiga klubbkompisar!

Kör du någon viss diet inför the Zone?

Eftersom jag tävlar så mycket ligger jag konstant på diet kan man säga. Jag tänker alltid på vad jag äter, så jag slipper hetsbanta i slutet.  Inga konstigheter!

Hur återhämtar du dig mellan träningarna?

Då blir det mest att umgås med kompisar, kolla på tv eller spela tv-spel. Jag kan rekommendera serien Suits, Jag ser fram emot att få spela GTV V som släpptes häromdagen, men vågar inte göra det innan matchen – rädd för att jag fastnar helt i spelet och missar träning….

Om det skulle göras en spelfilm om ditt liv – vem skulle spela dig i huvudrullen?

Det får nog bli Arnold Schwarzenegger eller Rambo! Nån biff som kan matcha mig, haha!

Har du någon uppmaning till läsarna? Varför komma och kolla?

Jag uppskattar verkligen när det kommer folk som jag känner på matchen. Det sätter extra press på mig att göra mitt bästa! Vid min proffsdebut var min mamma, pappa och syskon med och kollade för första gången – och tyckte det var jätteroligt! Även de som inte är så insatta i mma tycker jag ska komma. Som fighter är man väldigt taggad inför match, men efteråt är det inga dåliga miner. Den franska killen jag vann över i maj kom fram till mig efter matchen, kramade om mig, tackade för matchen och snackade lite. För oss fighters är det extra kul med mycket publik, när man väl är på plats hänger man lätt med matcherna och det är en härlig stämningen i Lisebergshallen.

 

//Ammi Mobacken